Cel mai bun și fresh desert. Rețeta pentru tortul cu afine și lămâie care a impresionat toți bogații lumii. Îl vei prepara și a doua oară

de: Ana Toma
15 oct. 2020
Cel mai bun și fresh desert. Rețeta pentru tortul cu afine și lămâie care a impresionat toți bogații lumii. Îl vei prepara și a doua oară

Dacă e frig afară asta nu înseamnă că nu te poți bucura de un desert fresh. Tortul cu afine și lămâie este un adevărat deliciu și îți va răsfăța gusturile cu siguranță, iar rețeta este extrem de simplă și oricine o poate face acasă. Bogații lumi au fost impresionați de ea.

Pentru a prepara această rețetă, asigură-te că ai lângă tine toate ingredientele necesare și puțin timp liber. Tortul va fi gata în doar câteva minute și cu siguranță vei repeta din nou această experiență. E absolut delicios!

De ce ai nevoie 

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 2 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri iaurt
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • o mana afine

Pentru crema de afine cu lămâie:

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura rasa amidon
  • 250 gr mascarpone
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr afine + 3 linguri zahar + 1 lingura amidon

Pentru decor:

  • 150 ml frisca batuta spuma
  • afine
  • sclipici auriu comestibil
  • inimioare

Cum îl prepari 

Modul de preparare este unul clasic, deci, potrivit celor de la bucataras.ro, prima oară te apuci de prepararea blatului.

Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul si mixati pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si iaurtul. Adaugati caoaja rasa de lamaie, apoi faina cernuta si praful de copt si amestecati usor cu o paleta. Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 18 cm, turnati prima parte de compozitie si puneti cateva afine deasupra. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. O scoateti cand este gata. La fel procedati si cu celelalte doua. Le lasati sa se raceasca.

Următorul pas este prepararea cremei de afine cu lămâie.

Intr-o cratita puneti afinele cu zaharul. Le transferati pe foc, le lasati sa fiarba 3-4 minute. Dizolvati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il turnati peste afine. Amestecati pana se ingroasa, apoi dati deoparte. Acoperiti cu o folie si lasati la racit. Intr-o craticioara amestecati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati laptele si amidonul. Amestecati bine, transferati crema pe foc. Invartiti cu un tel continuu, pana se ingroasa. Dati deoparte crema, o acoperiti cu folie o dati la rece. Cand crema s-a racit, adaugati marscaponele si coaja rasa de lamaie, apoi le mixati. Incorporati si amestecul de afine, mai mixati pana crema este omogena. Pe un platou, asezati prima foaie de blat si un inel detasabil in jurul sau. Puneti 1/3 din crema, nivelati, iar blat, iar 1/3 din crema si ultima foaie de blat.

Asezati si ultimul strat de crema si ii dati un aspect ciufulit cu ajutorul unei lingurite. Bagati tortul in frigider 3-4 ore. Il scoateti din frigider dupa acest timp, indepartati inelul cu grija. Il imbracati pe margine cu frisca. Il decorati deasupra cu afine si sclipici auriu, iar pe margine puneti cateva inimioare. Îl puteți tăia atunci când vreți să îl savurați. Gustul vă va impresiona cu siguranță!