Cel mai bun superaliment pentru slăbit! Este ideal în orice dietă și delicios. Mihaela Bilic ne spune cum îl consumăm corect

Mihaela Bilic

Dietele de slăbit sunt extrem de dificile, mai ales când poftele sunt mari. Dacă adaugi însă acest aliment în dieta ta, te va scăpa de pofta de dulce și totodată te ajută să ai o stare de bine. Nutriționistul Mihaela Bilic ne explică cum trebuie consumat corect.

Mihaela Bilic prezintă beneficiile uimitoare ale dovleacului copt. Potrivit acestuia, consumat la cuptor, în felii subțiri și puțin condimentat, dovleacul poate fi un adevărat aliat în diete.

Acest lucru se datorează faptului că el deține extrem de multe fibre și e foarte sărac în calorii. De asemena, dovleacul copt satisface pofta de dulce și pote fi consumat chiar și de diabetici.

”În loc să facem din dovleac felinare de Halloween, n-ar fi mai bine să-l mâncăm? Și nu în plăcintă, cum am fost obișnuiți, ci tăiat în felii subțiri și băgat la cuptor cu un pic de ulei, miere și condimente…plus brânză din plin🤪 Combinația de dulce cu sărat e mai presus de cuvinte- merită încercat!😋

✅Plus-uri:
-multe fibre apă potasiu și puține calorii, deci ideal pentru slăbit
-satisface pofta de dulce și are un indice glicemic mic (glucide cu absorbție lentă), deci poate fi consumat și în caz de diabet
-betacaroten (provitamina A) din belșug, cu acțiune antioxidantă”, scrie nutriționistul pe Instagram.

Cum îl consumi corect

Potrivit nutriționistului, o felie de dovleac conține la fel de multe calori precum o felie de pâine, însă spre deosebire de aceasta, dovleacul este bogat în vitamine. El poate fi consumat în cantități mari, însă mare atenție la ce adăugați lângă el.

Nici semințele nu sunt de neglijat, Mihaela Bilic susține că ele sunt extrem de benefice în cazul bărbaților.

”O felie de dovleac are tot atâtea calorii cât o felie de pâine (80cal), dar conține 4mg provitamina A (dublu rației zilnice), 2mg fier, 450mg potasiu și 3g fibre.

‼️Nu aruncați semințele de dovleac, sunt cel mai bun remediu împotriva afecțiunilor de prostată la bărbați🎩

🆗Porția corectă este generoasă, ca în cazul tuturor legumelor, atenție însă la ulei, miere și brânză!!!!”, mai scrie Mihaela Bilic.

Revista Presei