Cel mai delicios ghiveci de legume. Rețeta siciliană. E absolut delicios și slab în calorii

caponata-alla-siciliana-7
Italian appetizer Caponata with eggplants close-up on a wooden plate. Horizontal

Dacă ai legume proaspete în debaraua ta și vrei să încerci o rețetă cu adevărat delicioasă, ghiveciul cu legume sicilian este alegerea potrivită. Este delicios, consistent, ține de foame, iar gustul este incomparabil.

Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie mai multe legume proaspete. E gata în mai puțin de o oră și o poți consuma alături de cei dragi. În interior vei adăuga și semințe de pin, care îi vor da gustul unic.

De ce ai nevoie

  • 1 kg vinete
  • 500 g tulpini de țelină
  • 300 g roșii
  • 300 g ceapă
  • 230 g măsline
  • 170 g capere, scurse bine
  • 5 linguri semințe de pin
  • 80 ml oțet
  • 2 linguri zahăr
  • 240 ml sos de roșii (opțional)
  • frunze de busuioc proaspăt, pentru decorat (opțional)
  • sare după gust

Cum o prepari

Nu e greu deloc să prepari o astfel de masă delicioasă. Ghiveciul de legume sicilian se prepară asemănător cu cel tradițional. Pune cozile de țelină în apă ușor sărată, timp de 5 minute, apoi toacă-le și sotează-le în puțin ulei, câteva minute.

Crestează un X pe fundul fiecărei roșii și aruncă-le în apă clocotită timp de 30 de secunde și îndepărtează apoi coaja și toacă roșiile.

Călește ceapa tocată timp de 5 minute. Când a devenit translucidă, adaugă caperele, semințele de pin și roșiile.
Lasă totul la făcut, amestecând din când în când, timp de 15 minute, apoi ia-o de pe foc.

Între timp, toacă vinetele și călește-le într-un alt vas, în tranșe, dacă nu ai o tigaie în care să îți încapă toate, iar când ultima tranșă e gata, pune roșiile la loc pe foc, toarnă peste vinetele și țelina.

Toarnă și sosul de roșii, apoi oțetul și zahărul, iar când se evaporă oțetul, dă vasul de pe foc și lasă la răcit puțin.

La final, ghiveciul se servește la temperatura camerei, cu busuioc deasupra. E absolut delicios!

Revista Presei