Cel mai fraged șnițel de porc. Rețeta tradițională din Germania. Este crocant și extrem de delicios

de: Ana Toma
07 dec. 2020
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețeta tradițională din Germania. Este crocant și extrem de delicios

Dacă vrei să te bucuri de o textură fragedă, crocantă și totodată delicioasă, rețeta tradițională din Germania pentru șnițelul de porc este tot ceea ce ai nevoie. E gata în doar câteva minute, iar rezultatul îți va întrece așteptările.

Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de câteva cotlete de porc și de ingredientele specifice pentru a face șnițelul. Nu uita să adaugi și boia picantă, îi va da un gust aparte.

De ce ai nevoie 

  • 4 cotlete de porc
  • sare, piper și boia picantă – după gust
  • 2 ouă bătute
  • 70 g făină
  • 50 g pesmet

Cum îl prepari

Rețeta germană pentru șnițel de porc este extrem de simplu de preparat. Primul pas este pregătirea cotletelor de porc, care se bat bine și se asezonează pe amble părți.

Se pune apoi făina, pesmetul și ouăle bătute în trei vase diferite, iar fiecare cotlet se trece în ordine, prin făină, ou și pespet. Mare atenție însă, pesmetul nu trebuie să intre în carne, așa că excesul trebuie scuturat bine.

Imediat după ce cotletele sunt pregătite trebuie puse la prăjit în uleiul încins. În caz contrar, șnițelul nu va mai fi atât de crocant. Cantitatea de ulei ideală este cea în care șnițelul poate să plutească.

Pentru un șnitețl fraged la interior și crocant în exterior, fiecare bucată se prăjește trei minute pe fiecare parte, apoi se scoate pe o farfurie care are un șervet de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.

Se poate servi alături de o salată sau niște cartofi prăjiți, în funcție de preferințe.