Cercetătorii au decis: Acesta este cel mai bun suc natural împotriva gripei și răcelii: Se prepară din ingrediente la îndemâna oricui

30 nov. 2020
Cercetătorii au decis: Acesta este cel mai bun suc natural împotriva gripei și răcelii: Se prepară din ingrediente la îndemâna oricui

Temperaturile din ce în ce mai scăzute ne amintesc faptul că suntem la doar o zi distanță de venirea iernii. Este necesar așadar, mai ales în tot contextul reprezentat de pandemia COVID-19, să ne protejăm cât mai bine de răceală și gripă iar pentru acest lucru, vă propunem astăzi cel mai bun suc natural împotriva acestor afecțiuni.

Ingrediente:

  • 300 ml. suc de sfeclă roşie
  • 200 ml. suc de roşii
  • sucul proaspăt stors de la 1 lămâie
  • 5 linguri suc de ceapă
  • 4 crenguţe de mentă
  • sare
  • miere
  • piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare

Amestecă sucul de sfeclă cu sucul de roșii și cu cel de lămâie. Mai apoi, toarnă și sucul de ceapă, după care adaugă crenguțele de mentă. Completează cu puțină sare, miere și piper negru măcinat, după gust.

Ține sucul la temperatura camerei timp de două ore, după care scoate menta.

Administrare

Consumă câte 50 ml. de suc, cu înghițituri mici, între mesele principale, până la terminarea întregii cantități.

Acest remediu naturist este extrem de eficient în ținerea la distanță a răcelii și gripei, datorită compușilor săi extrem de benefici:

Sucul de sfeclă roşie, extrem de bogat în vitamina C, are un rol esențial în menținerea sănătății și funcționalității sistemului natural de apărare al organismului.

Sucul de roșii are efecte antibacteriene directe. În plus, acesta mărește rezistența organismului la agresiunile microbiene de orice fel.

În compoziția sucului de lămâie se găsesc din belșug vitaminele C și B, dar și riboflavină, calciu, fosfor, magneziu, proteine și hidrați de carbon, nutrienți care ne ajută să trecem mai bine de perioada rece a anului, fără probleme de sănătate.

Sucul de ceapă acționează ca un antibiotic natural, având proprietăți antiseptice și antiinfecțioase.

Menta, pe de altă parte, are un ușor efect de scădere a temperaturii organismului, ceea ce face ca accesele de febră să fie mai suportabile, reducând senzația de vertij și confuzie mentală.

Mierea, pe de altă parte, are efecte emoliente în tusea iritative, precum și efecte expectorante în tusea umedă, ajutând la refacerea epiteliilor lezate de infecțiile respiratorii.

Uleiurile volatile din piperul negru au un efect antiinfecțions puternic asupra căilor respiratorii, tratând tusea iritativă și tusea uscată, dar și tusea spastică.