Cele mai bune macaroane de post! Nu se adaugă brânză, ci cartofi! Rețeta Sandei Marin. Sunt mult mai delicioase decât cele clasice

27 nov. 2020
Cele mai bune macaroane de post! Nu se adaugă brânză, ci cartofi! Rețeta Sandei Marin. Sunt mult mai delicioase decât cele clasice

Ne aflăm într-o perioadă în care multă lume postește, iar mâncarea pare fără gust. Tentația de a gusta din alimentele interzise este mare, dar dacă vă alegeți cu atenție rețetele, vă veți da seama că, de fapt ajungeți să mâncați preparate chiar mai delicioase decât înainte.

Sanda Marina a publicat o carte extraordinară în urmă cu câțiva ani, care face ca Postul să treacă foarte ușor. Rețete de post economice și usor de preparat are peste 200 de rețete de post, culese din toate regiunile României. Mai mult, cuprinde și învățături ale sfinților, pentru perioada postului.

Astăzi vă propunem una dintre rețetele care nouă ne place foarte mult și care se prepară foarte simplu: macaroane de post cu cartofi. Nu cu brânză! Ați înțeles da?

Iată de ce ingrediente aveți nevoie

250 g macaroane (fara ou)
500 g cartofi
2-3 cepe
ulei
1 linguriţă boia de ardei dulce
sare
piper

Cum se prepară

Mai întâi fierbeți bine cartofii, pe care îi tăiați încă de dinainte să fie puși la fiert în cubulețe. Adăugați sare în apa în care îi fierbeți, iar când sunt gata, scurgeți apa.

Căliți ceapa în ule și apoi adăugați boia de ardei, în timp ce amestecați pe foc conținutul obținut.

În paralel, fierbeți macaroanele și le adăugați peste ceapă. Apoi adăugați și cartofii. Amestecați bine și la final adăugați sare și piper după gust.

Poftă bună!