Cele mai delicioase ciuperci cu smântână, usturoi și pătrunjel. Rețeta este una specială și este gata în doar 25 de minute

14 nov. 2020
Cele mai delicioase ciuperci cu smântână, usturoi și pătrunjel. Rețeta este una specială și este gata în doar 25 de minute
Photo by Alexandr Dzyuba on Unsplash

Ciupercile sunt foarte bune și ele oferă o aromă extraordinară în timp ce le gătești. Ai nevoie doar de 25 de minute la dispoziție și o să te bucuri de cea mai bună rețetă. În acest articol, veți descoperi niște ciuperci demențiale cu smântână, usturoi și pătrunjel. Rețeta este făcută pentru două porții.

Prin urmare, se pot folosi ciuperci de pădure, cum ar fi gălbiori, bureți de rouă, hribi și altele. Dar și ciuperci de cultură tip champignon, mai exact brune sau albe. În cazul în care sunteți fan ciuperci, această mâncare este perfectă pentru voi.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 2 căței de usturoi
  • 20 g unt 80% grăsime
  • o lingură de ulei
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper negru

Mod de preparare:

Primul pas este să curățați ciupercile și să le tăiați. Iar după ce ați pregătit ciupercile, trebuie să scoateți o tigaie, să puneți în ea unt și o lingură de ulei. Adăugați toate ciupercile tăiate în tigaie și lăsați-le să se gătească timp de 5 sau 8 minute. În acest timp veți observa că ciupercile scad în volum și fac multă apă. Nu vă faceți griji, pentru că peste câteva minute apa o să dispară.

Următorul pas este mai simplu decât primul, pentru că trebuie doar să adăugați în tigaia cu ciuperci, 150 ml de smântână pentru frișcă, usturoi tăiat foarte mărunt, sare și piper negru. Mai lăsați ciupercile încă 3-5 minute pe foc mediu, pentru că o să se îmbibe smântâna și usturoiul în ele. După ce sunt gata îmbogățiți mâncarea cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt.

Este important ca ciupercile să se servească fierbinți, întrucât o să simțiți gustul și mirosul cu adevărat a mâncării. Se potrivește foarte bine cu pâinea proaspătă. Poftă bună!

Vezi și Motivul șocant pentru care cuplurile din Japonia nu dorm niciodată împreună. Stau în paturi și camere separet după căsătorie