Cea mai bună ciorbă de pește. Rețeta originală din Deltă. Este excepțională și oricine o poate prepara

ciorbaaa

Ciorba de pește este un adevărat deliciu atunci când știi cum să o prepari corect. Această rețetă originală din Deltă este ideală dacă te-ai hotărât să ai o masă pescărească. Este extrem de simplu de preparat și e gata în câteva minute.

Pentru a prepara această rețetă asigură-te că ai pește proaspăt, neapărat crap. Doar așa te vei bucura de un gust cu adevărat intens. Restul ingredientelor le găsești cu siguranță la piață, sau chiar în frigider.

De ce ai nevoie 

  • 1 kg peşte proaspăt (crap)
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 100 g orez
  • 1-2 ardei graşi
  • 500 g roşii sau suc de roşii
  • 1 legatura leuştean verde
  • 200 ml borş
  • sare
  • piper alb

Cum o prepari 

Nu e neapărat să o prepari în curte la ceaon. Această ciorbă poate fi preparată și acasă, în bucătărie, dacă ții cont de toți acești pași.

Primul pas este pregătirea peștelui. Peştele se curăţă, se spală foarte bine în apă rece, se taie felii şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa şi morcovul se taie mărunt sau se rad pe răzătoarea mică şi se pun la fiert în 2 l de apă, cu puţină sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute. Carnea de peşte fierbe foarte repede şi ca să rămână întreagă se scoate şi se acoperă cu o folie.

Între timp se alege orezul şi se spală în 2-3 ape până se limpezeşte şi se adaugă în ciorba de peste, lăsându-se să mai fiarbă 15 minute. Roşiile se opăresc, apoi se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul bine până se formează un piure şi se pun în ciorbă. Se mai lasă să fiarbă şi cu sucul de roşii, iar spre sfârşit se adaugă borşul fiert bine şi strecurat împreună cu leuşteanul tăiat mărunt.

La final, se pun şi bucăţile de peşte şi se mai fierbe la foc mic, 5-10 minute, apoi se ornează cu leuştean, după preferinţă. Ciorba se poate servi atât caldă, cât și rece, după gusturile fiecăruia.

Revista Presei