Cele mai periculoase alimente! Sunt mai nocive decât zahărul. Le consumăm fără să știm

de: Ana Toma
18 dec. 2020
Cele mai periculoase alimente! Sunt mai nocive decât zahărul. Le consumăm fără să știm

Toți vrem să evităm zahărul, atât pentru o stare de bine de sănătate, cât și pentru a ne menține silueta, însă trebuie să fim atenți ce alți înlocuitori găsim. Există două alimente extrem de periculoase pe care le consumăm fără să ne dăm seama.

Este foarte bine cunoscut faptul că zahărul nu aduce niciun beneficiu. Din contră, acesta poate crește inflamația din corp și poate crea o sensibilitate mai mare în fața diferitelor afecțiuni.

Mulți dintre noi vrem să înlocuim acest aliment, însă nu toate alternativele sunt sănătoase. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la aceste două alimente. Sunt mult mai dăunătoare decât zahărul și pot avea efecte negative pe termen lung.

Îndulcitorii artificiali sunt primii de care trebuie să te ferești. Siropul de fructoză, siropul de porumb, sau de glucoză fac mai mult rău decât zahărul.

”Siropul de porumb este facut prin convertirea glucozei din planta in fructoza, un alt tip de zahar. Consumul mare de fructoza sub aceasta forma de sirop concentrat poate cauza problemele la nivelul ficatului”, explica Brooke Alpert, expert in nutritie.

Nici băuturile ”fără zahăr” nu sunt ceea ce par a fi. Acestea conțin aspartam, care este mult mai periculos decât zahărul. ”Creierul tau nu primeste niciodata semnalul ca pofta de zahar i-a fost satisfacuta, asa ca va cere si mai mult”, mai spune specialistul.

Uleiul pe care îl consumi fără să știi

Uleiurile hidrogenate sunt un alt aliment periculos pe care, din păcate, îl consumăm fără să știm. Acesta se regăsește în produse de tip fast food precum pizza, burgeri și chiar cartofi prăjiți.

”Daca nu este vorba despre ulei de masline, de cocos sau alte plante cunoscute, atunci uleiul respectiv nu ne aduce niciun beneficiu, ci dimpotriva”, explică nutritionistul Arianne Perry pentru Byrdie.com.

De asemenea, aceasta mai precizează că efectul uleiului hidrogenat poate fi cu adevărat devastator, deoarece organismul nostru depune eforturi uriașe pentru a-l putea procesa.

Pe lângă faptul că este un adevărat ”chin” pentru organism, grăsimile din aceste uleiuri pot duce la ridicarea colesterolului și de asemenea, pot crește riscul de apariția bolilor cardiovasculare.