Trebuie să faci neapărat acest lucru când ești la baie! Are beneficii uluitoare asupra sănătății tale

de: Ana Toma
17 dec. 2020
Trebuie să faci neapărat acest lucru când ești la baie! Are beneficii uluitoare asupra sănătății tale

Tu cum îți petreci timpul atunci când faci un duș sau o baie lungă? Cercetătorii susțin că persoanele care fac acest lucru sunt mult mai sănătoase, iar mintea și corpul lor se bucură de mai multe beneficii. Nu e deloc greu să faci asta.

Una din cinci persoane cântă atunci când face duș, arată datele unei cercetări efectuate în Australia. Fiecare își imaginează ce vrea. Indiferent de lucrurile pe care și le imaginează o persoană atunci când cântă la duș, acest obicei vine cu o serie de beneficii uluitoare.

Cântatul în baie are beneficii extraordinare asupra minții și a corpului. Are un efect calmant și ajută la normalizarea tensiunii arteriale. De asemenea, dacă faci acest lucru des, trebuie să știi că acest ”moment artistic” reduce cortizolul, hormonul care crește tensiunea arterială și glicemia.

Și în perioada pandemiei cântatul în baie este benefic. El te poate ajuta să lupți împotriva virușilor, deoarece acest obicei crește imuniglobina A care are rol de protecție împotriva infecțiilor, susțin cercetătorii.

Poate fi un antrenament fizic

Pe lângă beneficiile pe care le are în interior, cântatul în baie îmbunătățește și tensiunea musculară, ajuntând corpul să elibere endorfine, care ameliorează senzațiile neplăcute, arată un alt studiu efectuat în Suedia.

De asemenea, în momentul în care cânți, mușhii veței și a gâtului sunt folosiți și se contractă mai mult decât în timpul unui antrenament fizic, deci, cântatul în baie te poate ajuta și să te menți în formă.

Nu contează cât de des o faci. Beneficiile cântatului sub duș se resimt chiar de prima oară.