Cele mai sănătoase și delicioase gogoși: gogoși la cuptor. Rețeta celebrei Jamila. Se poate adăuga și glazură preparată foarte ușor

gogosi

Dacă vrei să începi acest weekend cu un desert delicios și sănătos, gogoșile la cuptor sunt cea mai bună alegere. Rețeta celebrei Jamila este pentru oricine și o poți prepara foarte simplu, oricând dorești. Rezultatul îți va întrece sigur așteptările.

Pentru a prepara rețeta celebrei Jamila ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază și de puțin timp liber. Dacă urmezi cu strictețe pașii săi, te vei bucura de un desert excelent, preparat chiar în bucătăria ta.

Ingrediente 

  • 200 ml lapte
  • 500 g faina500 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • coaja de la o lamaie
  • 10 g drojdie uscata
  • 16 g zahar vanilat
  • putina sare

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata alba

Mod de preparare 

Jamila a mărturisit că în rețeta sa de gogoși, coaja de lămâie este obligatorie, pentru că fără ea, nu se va obține gustul mult dorit. De asemenea, forma gogoșilor se obține prin tăierea acestora cu două decupatoare pentru fursecuri, unul pentru gogoașă și unul pentru gaura din centru.

Gogoșile trebuie să stea la cuptor maxim 15 minute până se rumenesc, iar apoi se ornează cu glazură de ciocolată după preferințele fiecăruia, scrie Jamila pe blogul său. 

Revista Presei