Cele trei alimente minune pentru depresie. Te scapă și de tulburările de somn. Cum le consumi corect

de: Ana Toma
26 oct. 2020
Cele trei alimente minune pentru depresie. Te scapă și de tulburările de somn. Cum le consumi corect

Poate că este de vină astenia de primăvară, sau un eveniment major, neplăcut din viața ta, sunt o mulțmite de întâmplări care îți pot strica starea de spirir. Pentru a face față provocărilor zilnice și pentru a te putea proteja în fața depresiei, trebuie neapărat să adaugi aceste trei alimente minune în dieta ta. Sunt adevărate leacuri naturale.

Probabil știi deja că ghimbirul este remediul perfect pentru răceli. El are un gust deosebit și este întotdeauna arma perfectă pentru un organism sănătos. El îți poate da o stare de bine și de asemenea te poate ajuta să ai un somn mult mai profund.

Pentru a te bucura de beneficiile lui, cel mai simplu mod în care îl poți consuma este să îl introduci în ceaiurile tale de zi cu zi.

Mierea este un alt leac minune pentru organismul dar și pentru starea ta de spirit. O poți consuma atât în ceaiuri, cât și simplă, dat fiind faptul că este un desert excelent. De asemenea, ea poate fi consumată și pe stomacul gol, în cantitate mică, doar în cazul în care nu ai niciun fel de problemă digestivă.

Alimentul care te păzește de răceli

În cazul în care te confrunți cu o stare de spiri mai abătută, sau te simți răcit, echinacea este soluția care te scoate din această situație. Această plantă minune se regăsește în foarte multe rețete naturiste.

În același timp, mai multe studii au arătat că suplimentele de echinacea pot reduce durata unei răceli cu una sau chiar mai multe zile, atunci când este administrată preventiv sau în fază incipientă a răcelii.

De asemenea, echinacea poate scădea șansele de a contacta o răceală sau gripă cu 58% și în plus, se remarcă prin proprietățile sale de regenerare și energizare. Un alt lucru pe care probabil nu îl știai despre această plantă este faptul că are un impac pozitiv asupra stării tale de spirit.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești să-ți recuperezi starea de bine este să eviți băuturile zaharoase, cafeina și alcoolul. Plantele, fructele și legumele de sezon trebuie să aibe prioritate în meniul tău zilnic.