Fructul si cele doua legume care ajuta enorm tenul. Aduc echilibru în organismul tău. Ce alte beneficii îți oferă

de: Ana Toma
09 sept. 2020
Fructul si cele doua legume care ajuta enorm tenul. Aduc echilibru în organismul tău. Ce alte beneficii îți oferă

Din ce în ce mai mulți tineri se confruntă cu problema acneei. Fie că e vorba de alimentație, hormoni sau îngrijirea tenului, această problemă poate crea un adevărat discomfort. În cazul în care vrei să reduci urmele lăsate de acnee, trebuie neapărat să adaugi aceste trei alimente în dieta ta zilnică.

Ele sunt extrem de cunoscute pentru conținutul lor bogat în vitamine, dar și pentru beneficiile pe care le au asupra organismului și a pielii tale.

Dovleacul este primul pe listă. El este bogat în niacină, acid volic, vitamina A, B și zinc. În cazul în care nu știai, niacina și acidul folic îmbunătățesc circulația sângelui și rejuvenarea celulară, acest lucru fiind extrem de benefic  pentru tratarea cicatricilor postacnee.

Dacă nu îți place dovleacul atât de mult, poți opta pentru semințele de dovleac. Ele sunt bogate în zinc, care ajută la echilibrarea nivelului de hormoni din organism și a sebumului.

Lămâia este un alt ingredient minune pentru tenul tău, iar dacă nu știai până acum, sucul de lămâie este un astringent natural care tonifiază pielea și reduce sebumul.

Astfel că, sucul de lămâie poate fi folosit în două moduri, fie îl bei, fie îl folosești pe post de loțiune tonică. Și coaja de lămâie e un adevărat leac natural. Ea conține flavonoide, ce au puternice proprietăți antioxidante și protectoare pentru pielea ta.

Pentru a avea un ten mult mai curat și proaspăt, bea în fiecare zi pe stomacul gol apă caldă cu lămâie. La scurt timp după, vei observa niște rezultate uimitoare.

Leguma care te protejează de razele UV 

Conopida este o altă sursă naturală extrem de bogată în vitamina C. De asemenea, această legumă mai conține și un aminoacid puternic, numit histidină, care are puterea de a proteja pielea de razele UV dăunătoare.

În cazul în care nu știai, razele uv pot afecta destul de grav petele cauzate de acnee.

Vitamina C este și ea un ingredient principal care luptă împotriva radicalilor liberi, estompează semnele și ajută organismul să absoarbă fierul.