Celebra șefă DIICOT Giorgiana Hosu se pensionează la doar 48 de ani, deși e aptă de muncă. Ce pensie enormă va încasa

de:
16 iun. 2021
Celebra șefă DIICOT Giorgiana Hosu se pensionează la doar 48 de ani, deși e aptă de muncă. Ce pensie enormă va încasa
Giorgiana Hosu, fosta șefă DIICOT

În ciuda discuțiilor legate de eliminarea pensionării anticipate și creșterea vârstei de pensionare, o nouă informație zguduie întreg sistemul de pensii. Celebra șefă DIICOT, Giorgiana Hosu a decis să se pensioneze.

Nu are nice problemă medicală și este aptă de muncă, însă cu toate astea, Giorgiana Hosu a decis să se pensioneze la vârsta de doar 48 de ani, așa că de la 1 iulie, aceasta nu va mai activa, ba chiar va pensionară cu acte în regulă.

Pensionară la doar 48 de ani

Secția pentru procurori a CSM a transmis marți președintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcție prin pensionare, începând cu data de 1 iulie. Deci practic, celebra șefă DIICOT mai are doar câteva zile de muncă.

”Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.07.2021, a doamnei HOSU ELENA – GIORGIANA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)”, conform ordinii de zi soluționate în ședința de marți.

Nu se știe exact ce pensie va încasa Giorgiana Hosu la 48 de ani, însă este clar că vorbim despre o pensie specială, care cel mai probabil nu va face o diferență mare între salariul încasat în întreaga ei activitate. Adica peste 20.000 lei.

Istoria controversată a Giorgianei Hosu

Giorgiana Hosu s-a făcut remarcată prin prisma funcției pe care a deținut-o. Ea a fost șefa DIICOT, până în septembrie 2020 când a demisionat.

Nici demisia ei nu a fost întâmplătoare și a venit ca o reacție după ce soțul ei, fostul polițist Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Acesta a fost acuzat în dosarul în care a ajuta-to pe Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administrație al Carpatica Asig Sibiu, să influențeze deciziile de la nivelul Autorității de Supraveghere Financiara (ASF) astfel încât să poată obțină avizul pentru numirea în funcția de președinte al CA al Carpatica Asig.

Funcția de conducere în cadrul DIICOT a dobândit-o în februarie 2020, în ciuda avizului negativ al CSM.