Care este cea mai mică pensie din România. Dar cea mai mare? E o diferență colosală față de cea mai mare pensie

de: Ana Toma
03 iun. 2021
Care este cea mai mică pensie din România. Dar cea mai mare? E o diferență colosală față de cea mai mare pensie

Se știe deja că există mii de beneficiari de pensii speciale, însă puțini știu la ce valoare poate ajunge o astfel de pensie. Raluca Turcan a vorbit recent despre diferența dintre cea mai mare și cea mai mică pensie din România, dar și despre evoluția sistemului public de pensii. 

Ministrul Muncii a aunțat că cea mai mare pensie din România, este evident, una specială și are o valoare de 79.000 de lei. Totuși, ministrul nu a vrut să dea detalii despre profesia sau numele celui care o încasează.

Care este cea mai mică pensie din România

Raluca Turcan a declarat că nu își dorește să-i întoarcă pe oameni unii împotriva altora, așa că preferă să nu ofere detalii despre persoana care încasează cea mai mare pensie din România.

La polul opus, cea mai mică pensie din România este 100 de lei, deci nu mai are rost să vorbim despre diferența colosală dintre cele două pensii. Acesta este și motivul pentru care, Raluca Turcan își dorește reducerea inechităților printr-o nouă lege a pensiilor.

Nu-i spun profesia sau numele celui care câștigă această pensie foarte mare, pentru că ne dorim să-i ținem aproape pe oameni, nu să-i antagonizăm unii impotriva celorlalți. Este important să reducem inechitățile prin noua lege a pensiilor, să impunem principiul bazat pe contributivitate”, a mărturisit Raluca Turcan Antena3.

Sistemul de pensii s-ar putea prăbuși

Chiar dacă există pensii și de 79.000 de lei, ministrul Muncii susține că până în 2030 lucrurile s-ar putea schimba. Cu alte cuvinte, în cazul în care nu va intra în vigoare o nouă lege a pensiilor, sistemul public de pensii se va prăbușii.

Raluca Turcan susține că în momentul de față, în România există un raport de 9 pensionari la 10 angajați, iar acesta este și motivul pentru care se dorește o nouă lege a pensiilor, inclusiv eliminarea inechităților din sistem.

Pana in 2030 urmeaza sa avem o explozie a numarul de pensionari cu aproape 1,8 milioane de pensionari. Daca nu facem nimic sistemul de pensii din Romania este pe punctul sa se prabuseasca. De aceea noi avem o obligatie sa luam masuri”, a precizat ministrul Muncii.