Condimentul minune care te apără de boli grave. Trebuie să-l adaugi neapărat în meniul tău. Secretul pentru o viață sănătoasă

de: Ana Toma
30 dec. 2020
Condimentul minune care te apără de boli grave. Trebuie să-l adaugi neapărat în meniul tău. Secretul pentru o viață sănătoasă

Dacă îți dorești să ai un organism sănătos și o starea de bine continuă, trebuie să adaugi neapărat acest condiment în meniul tău zilnic. Are beneficii uluitoare asupra organismului tău și te protejează chiar și de cele mai grave boli.

Mâncărurile picante nu sunt pentru oricine, însă dacă am știi cu toții ce efecte au asupra organismului nostru, cu siguranță le-am consuma mult mai des. Ele pot fi considerate chiar un adevărat secret pentru o viață mai longevivă.

Beneficiile neștiute ale ardeiului iute

O cercetare recentă a scos la iveală faptul că un consum frecvent de ardei iute, sau de alimente care conțin acest condiment, poate reduce semnificativ mortalitatea în cazul unei persoane, din cauze diverse precum afecțiuni cardiovasculare, dar și cauze asociate cancerului.

De asemenea, pe lângă faptul că este un aliat important în lupta cu bolile, ardeiul iute este esențial și în dietele de slăbit, dat fiind faptul că are efecte antioxidante. Cu alte cuvinte, o persoană care mănâncă picant, are șanse mai mari să ardă caloriile decât o persoană care nu consumă acest ingredient.

”Ardeiul iute este recunoscut pentru efectele antiinflamatorii, antioxidante, de reglare a glucozei din sânge şi de prevenire a cancerului, graţie capsaicinei, care dă ardeiului iute gustul picant, mai mult sau mai puţin intens”, a explicat Dr. Bo Xu, de la Cleveland Clinic’s Heart, Vascular & Toracic Institute, scrie feminis.ro.

Ardeiul iute, secretul pentru o viață longevivă

Pe lângă efectele pe care le are asupra organismului, o analiză recentă a scos la iveală faptul că ardeiul iute are un impact și asupra mortalității.

Conform sursei citate, cercetătorii au luat în calcul 4.729 de studii din cinci dintre cele mai ample baze de date pe teme de sănătate la nivel glogal şi au selectat dintre acestea patru studii extinse cu privire la rezultatele legate de consumul de ardei iute.

Ardei iute

Cu alte cuvinte informaţiile legate de sănătatea şi dieta a peste 570.000 de indivizi din Statele Unite, China, Italia şi Iran au fost folosite pentru a compara rezultatele obţinute în cazul celor care consumă frecvent ardei iute cu rezultatele obţinute în cazul subiecţilor care consumă rar sau deloc ardei iute.

Ce au descoperit cercetătorii 

Rezultatele au fost de-a dreptul surprinzătoare. Se pare că persoanele care consumă ardei iute prezintă o reducere cu 25% a mortalităţii din cauze cardiovasculare, o reducere cu 23% a mortalităţii cauzate de cancer şi, de asemenea, o reducere cu 25% a mortalităţii din alte cauze.

Totuși, specialiștii susțin că mai este nevoie de o serie de studii suplimentare pentru ca rezultatele acestui studiu să fie confirmate. Odată ce totul va fi confirmat, orice persoană care va adăuga în dieta ei ardeiul iute se va bucura de o viață sănătoasă.