Consumă pepene galben în fiecare zi! Are beneficii uimitoare asupra organismului. Ce afecțiuni poate trata

de:
23 iun. 2021
Consumă pepene galben în fiecare zi! Are beneficii uimitoare asupra organismului. Ce afecțiuni poate trata

Vara este perioada în care ar trebui să consumăm fructe și legume cât mai multe. Ele ne hidratează și oferă organismului necesarul de nutrienți de care are nevoie pentru o mai bună funcționare.

Fructul care nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică este pepenele, un fruct de sezon. Atât cel roșu cât și cel galben au beneficii uimitoare asupra organismului.

Beneficiile pepenelui galben

În cazul în care nu știai până acum, pepenele galben este bogat în vitamina C. De asemenea, studiile au demonstrat că acesta conține potasiu, magneziu, dar și beta-caroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A, esențială pentru o piele sănătoasă, o vedere optimă și un sistem imunitar bine pus la punct.

Să nu uităm că pepenele este bogat în apă, ajutând a funcția digestivă. Ma mult de atât, pepenle combate stresul oxdiativ, neutralizând radicalii liberi, înainte ca aceștia să fie acumulați în organism și să distrugă celulele.

Pepene galben ajută sistemul imunitar

Pentru că este bogat în vitamina C și beta-caroten, pepenele galben îți protejează sistemul imunitar, un motiv în plus să în consumi în fiecare zi, mai ales având în vedere situația sanitară în care ne afkăm.

Despre pepenele galben trebuie să mai știi că ajută la regenerarea țesuturilor din organsm. Cu alte cuvinte, rănile se vor reface mai repede.

Vrei o digestie mai sănătoasă? Tot pepenele este soluția. Conține fibre, ideale pentru un tract digestiv sănătos. Atunci când intră în contact cu apa sau alte lichide din tractul gastrointestinal formează o substanță similară unui gel care ajută la formarea scaunului și îmbunătățește constipația și diareea, informează Universitatea Oregon State.

Un plus de hidratare

Dacă nu consumi suficientă apă în fiecare zi, asigură-te că măcar guști o felie de pepene galben. Academia de Nutriție și Diete a demonstrat că pepenele galben conține 90% apă, iar organismul nostru are nevoie de acest fluid pentru digestie, metabolism, controlul tensiunii arteriale, procesul de detoxifiere a ficatului și rinichilor.

Mai mult de atât, să nu uităm că apa este esențială pentru a transporta nutrienții în organism. În caz contrar, te poți confrunta cu deshidratare, care produce simptome precum stări de greață, amețeli, stări de oboseală, spasme musculare sau constipație.