Fructul care te scapă de celulită. Are proprietăți antioxidante și este bogat în vitamina C

de: Ana Toma
11 mai 2021
Fructul care te scapă de celulită. Are proprietăți antioxidante și este bogat în vitamina C
Photo by Mahdiar Mahmoodi on Unsplash

Dacă vrei să scapi de celulita acumulată trebuie să știi că pe lângă exercițiile fizice, alimentația este și ea importantă. Există un fruct care te poate ajuta în întreg procesul datorită beneficiilor sale și vitaminelor pe care le conține.

Puțini știu câte ceva despre consumul regulat de kiwi. Este un fruct bogat în antioxidanți, vitamina C, dar și fibre dietetice care ajută la eliminarea celulitei.

Fructul care elimină celulita

Studiile au demonstrat faptul că kiwiul are o acțiune asupra îmnulțirii fibroblastelor și a cheratinocitelor, ducând la o creștere a activității metabolice și a producției de colagen in vitro.

Mai mult de atât, fiind bogat în vitamina C, potasiu, magneziu dar și fibre, cunsumat regulat kiwiul ajută la reglarea digestiei și împiedica depunerea grăsimii, dar și a colesterolului. Să nu uităm nici de faptul că este un fruct sărac în calorii, deci trei bucăți de kiwi pe zi sunt mai mult decât suficiente pentru silueta perfectă, dar și pentru necesarul organismului.

Pentru ca rezultatele să fie mai rapide, pe lângă kiwi, se recomandă o dietă bogată în fructe proaspete, dar și legume verzi crude și să nu uităm de apă. Doar așa putem scăpa de celulită.

Alimentația corectă pentru eliminarea celulitei

Specialiștii recomandă în primul rând renunțarea la grăsimi pentru a scăpa de celulită. De asemenea, aici se încadrează mezelurile, tocăturile, dar și cantitățile mari de proteină animală.

Un lucru important de știut este că o alimentație corectă nu este o dietă. Ea trebuie să existe mereu pentru a nu pierde în timp rezultatele dobândite și de asemenea, fără a avea nevoie de restricții alimentare.

Grăsimile de zi cu zi pot fi înlocuite cu grăsimi sănătoase regăsite în uleiul de pește, nuci sau semințe. Trebuie să mai știi că în principiu, cauza principală a celulitei o reprezintă toxinele. Ele reduc elasticitatea pielii și încetinesc circulația sângelui.

Tocmai acesta este și motivul principal pentru care trebbuei să consumi fructe și legume. Ele sunt bogate în antioxidanți și ajută organismul în întreg procesul de eliminare al toxinelor.