Consumați aceste fructe de sezon! Tratează bolile de ficat și ajută la eliminarea toxinelor. Cum le includeți eficient în dieta de zi cu zi

12 nov. 2020
Consumați aceste fructe de sezon! Tratează bolile de ficat și ajută la eliminarea toxinelor. Cum le includeți eficient în dieta de zi cu zi

Foarte mulți români suferă de boli de ficat, iar din păcate, netratate la timp, acestea se răsfrâng asupra întregului organism. În articolul de astăzi vorbim despre un fruct de sezon care este considerat o adevărată minune împotriva bolilor de ficat.

Gutuile, căci despre ele este vorba, au un conținut ridicat de apă (70-72%), zaharuri (6-13%), vitamine (A, B, PP) şi minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu).

Acestea aduc beneficii indiferent dacă sunt consumate în stare naturală sau în ceai.

„Ceea ce este extraordinar la acest fruct este faptul că și frunzele au proprietăți deosebite. Așadar, nu ezitați să luați frunze de gutui, care lăsate la uscat fac un ceai excelent pentru diverse afecțiuni. De pildă, suferinzii de hipertensiune ar trebui să facă macerat din frunze de gutui, acesta reglează tensiunea arterială.

Beneficiile ceaiului din frunze de gutui – tratează hipertensiunea arterială și reglează glicemia

Ceaiul din frunze de gutui se folosește în tratarea insuficienței cardiace și a bolilor de ficat. Pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare, atât ceaiul, cât și fructele proaspete le sunt benefice.

Datorită numeroaselor vitamine conținute în frunzele de gutui, acestea se folosesc sub formă de infuzie și pentru stările de nervozitate, depresie, agitație, insomnie. Frunzele de gutui au efecte sedative, iar substanțele prezente în frunze și fruct sunt antidepresive.

De asemenea, ceaiul din frunze de gutui, dar și gutuile crude sunt foarte utile în curele de slăbire, deoarece au proprietăți diuretice și depurative,” notează floaredetei.ro.

Nu în ultimul rând, gutuile sunt benefice și în răceli și gripe, iar ceaiul din frunzele gutuilor este de asemenea eficient pentru tusea compulsivă.