Cele trei ceaiuri minune pentru regenerare. În plus te ajută să ai o piele întinsă și strălucitoare. Cum le consumi corect

blog-ceai-02

Ceaiurile au nenumărate beneficii pentru organismul nostru, dat fiind faptul că au la bază plante naturale. Pe lângă efectul pozitiv pe care îl au asupra organismului nostru, există și o serie de ceaiuri care sunt o adevărată minune pentru tenul nostru.

Ceaiul de mentă este primul pe lista ceaiurilor minune. El are un gust extrem de plăcut răcoritor și este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra organismului nostru. Totuși, puțini știu efectele lui asupra pielii.

Un consum regulat de ceai de mentă contribuie la sănătatea tenului și stimulează crearea de celule noi. De asemenea, el echilibrează și producție de sebum. Astfel, dacă ai tenul uscat sau obosit, ceaiul de mentă îţi va ajuta pielea să scape de celulele moarte şi să-şi recapete strălucirea naturală.

Ceaiul de mușețen este un alt ceai extrem de benefic pentru tenul tău. Dacă în cazul ceaiului de mentă efectele se văd de la un consum intern, ceaiul de mușețel poate fi folosit și extern. El are nenumărate proprietăţi anti-inflamatoare şi o mulţime de antioxidanţi care inhibă acţiunea radicalilor liberi.

Astfel, eczemele, dermatita, acneea şi orice inflamaţie a tenului poate fi calmată cu ceai de muşeţel. Pentru a te bucura de el la maxim, consumă-l și folosește pliculețele de ceai pentru estomparea cearcănelor, revitalizarea ochilor obosiţi şi a tenului deshidratat.

Ceaiul care are grijă de imunitatea pielii

Un alt ceai care e la mare căutare în această perioadă e cel de iasomie. Este parfumat și are  proprietăţi antibacteriene şi antivirale. În cazul în care nu știai, ceaiul de iasomie menţine imunitatea pielii şi o apără de acţiunea factorilor externi precum frigul, umezeala, sau razele UV.

De asemenea, conţinutul ridicat de antioxidanţi, în special catechine, contribuie la menţinerea elasticităţii pielii şi păstrează nivelul optim de hidratare a tenului, reuşind totodată să ţină sub control producţia de sebum. Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre acest ceai este că e alegerea cea mai bună în cazul cicatricilor sau a urmelor de acnee.

Revista Presei