Cristian Tudor Popescu spune adevărul despre carantinarea Bucureștiului și a întregii țări. Ce urmează pentru noi toți

23 mart. 2021
Cristian Tudor Popescu spune adevărul despre carantinarea Bucureștiului și a întregii țări. Ce urmează pentru noi toți
Cristian Tudor Popescu apare săptămânal la Digi24

Cristian Tudor Popescu a vorbit și el despre cel mai fierbinte subiect al momentului: carantinarea. În timp ce unii vor un lockdown în întreaga țară, alții cer acest lucru măcar pentru București. CTP nu pare să fie de acord cu acest lucru și este de părere că această măsură nu reprezintă o soluție în situația de față.

Jurnalistul consideră că dacă ne aflăm în valul trei al pandemiei și blocăm tot, nu vom opri evoluția bolii, cel mult o vom frână pentru două trei săptămâni, așa că o carantinare acum ar fi fără sens. Cel care insistă cel mai mult pe acest subiect este ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu care dorește să închidă Bucureștiul.

„Fac o predicție, în situația de față, chiar dacă pui carantina, cel puțin 3 săptămâni, o lună, nu vor scădea infectările, pentru că e valul 3 al pandemiei. Cu măsurile astea poți să speri să o stopezi peste 2-3 săptămâni. Vor crește indiferent de ce se va hotărî”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Europa FM.

CTP vrea să se vaccineze cu serul de la Astra Zeneca

Gazetarul a mai spus că cel mai important acum este ca oamenii să se vaccineze. Deși sunt multe controverse cu privire la serul Astra Zeneca pentru a da un imbold de încredere populației, el s-a încris pe liste fix pentru a primi acest vaccin, dar până în acest moment nu a primit un răspuns în acest sens.

„În tot timpul ăsta cât ne dăm cu toate bărcile și de ceasul morții, sper să meargă vaccinarea. Eu m-am înscris pe 15 martie, la centrul C. I. Parhon, unde am văzut după aceea că e vorba de Astra Zeneca, am spus că mă vaccinez cu Astra Zeneca. Erau doar 120 de persoane, a trecut o săptămână, n-am primit nimic. Să ne vaccinăm, în rest nu există soluție, faptul că se va ajunge la limită cu paturile ATI este vina autorităților sanitare.

Oamenii vor mereu să știe când vor fi aplicate restricții mai dure, precum carantina, însă nimeni nu se întreabă de ce este necesar să fie aplicate astfel de măsuri, mai spune Cristian Tudor Popescu. „Vorbim despre vorbe. (…) Întrebarea care revine sistematic în 95% din cazuri e „ne închid ăștia, domn Popescu?” (…) Pe de o parte, ne închid ăștia înseamnă că ăștia vor ei, acolo, în fiecare zi, e o uneltire, uneltesc să ne închidă. Să ne închidă unde, de ce, nu contează”, a mai spus CTP.