Cine este frumoasa Jaqueline Cristian, noua Halep din tenisul românesc? Drama pe care a ținut-o ascunsă. Ce spune CTP despre ea

18 mart. 2021
Cine este frumoasa Jaqueline Cristian, noua Halep din tenisul românesc? Drama pe care a ținut-o ascunsă. Ce spune CTP despre ea

Jaqueline Cristian are 22 de ani și se află în cea mai bună perioadă a carierei sale. Pentru prima dată, ea s-a calificat în sferturile de finală ale unui turneu WTA 500, cel de la Sankt Petersburg, după ce a învins-o în optimi pe letona Jelena Ostapenko, cea care câștiga Roland Garros-ul în fața Simonei Halep, în urmă cu câțiva ani.

Jaqueline Cristian a impresionat pe toată lumea în februarie 2020, la meciul de Fed Cup al României, contra Rusiei, când aceasta a reușit să învingă o jucătoare din top 40. A fost o victorie extrem de frumoasă și nesperată, jucătoarea din România arătând o mare clasă în tenis, la acel moment, ceea ce i-a determinat pe mulți să spună că este noua Simona Halep.

La 19 ani, aceasta avea mai multe turnee mici câștigate, comparativ cu Simona Halep la acceasi varsta, iar la 13 ani era deja în atenția fanilor tenisiunului după ce reușise să se impună la turneul „Les Petits As”, după ce a învins-o pe americanca Alicia Black, principala favorită a competiției.

În anul 2017, Jaqueline avea gânduri mari. Spera ca în trei ani să ajungă în top 10 mondial. Nu a fost așa. După această victorie, este pentru prima dată în carieră când ajunge în primele 150 de jucătoare ale lumii.

Drama frumoasei Jaqueline: condițiile grele pe care a trebuit să le îndure

„Eu ma bucur foarte mult ca numarul 1 mondial este romanca. Obiectivul meu e sa ajung in top 10 in trei ani”, spunea Jaqueline Cristian în anul 2017, fiind inspirată de Simona Halep, deși la acel moment declara că idolul său este Maria Sharapova.

Până acum, tânăra sportivă a reușit să câștige peste 150.000 de dolari din tenis, însă această sumă abia îi acoperă costurile participării la competiții și antrenamente.

Frumoasa Jaqueline Cristian

Tenisul e un sport foarte costisitor și până să ajung să îmi scot banii pe care i-au băgat părinții mei mai e mult. Dar e un început. Au fost momente în care mă duceam cu mama la turnee și ea mânca un sandviș – dacă îl mânca și pe ăla toată ziua, iar eu mâncăm o friptură.

Stăteam cu dezinfectante în mașină, pentru că mergeam cu mașină la turnee din Croația, Bulgaria sau Moldova, la hoteluri modeste. Au trecut tone de dezinfectat prin portbagajul nostru! Oriunde ne duceam, mama spăla băi și prin camere că să fie totul ok. Dar am fost un copil foarte norocos, nu pot să spun că am dus lipsa de ceva. Nici nu pot să spun însă că am avut posibilitatea de a-mi lua orice și de a investi poate cât ar fi trebuit să investesc în tenis și în mine. Dar nu am decât să le mulțumesc părinților pentru tot ce au făcut. Părinții mei au făcut foarte multe sacrificii, au stat mult timp separați, pentru că ne permiteam doar că eu să merg cu mama și să îmi iau antrenorul. Și în continuare, ei sunt in spatele meu,” spunea Jaqueline Cristian într-un interviu de anul trecut.

Ce spune CTP despre tânăra Jaqueline Cristian

Și Cristian Tudor Popescu a fost entuziasmat de victoria tinerei jucătoare. CTP crede că are cel mai mult potențial dintre tenismenele noii generații și speră ca acesta să fie momentul în care ea să se descătușeze și că înceapă să crească. În trecut, Jaqueline a fost numărul 1 la junioare pe Europa.

„Jaqueline!
De mult n-am mai tremurat așa!

De la victoria asupra Veronikăi Kudermetova, din februarie 2020, în Fed Cup, meci în care a arătat o hotărâre și un „killer instinct” pe care n-aveam cum să le uit, privesc atent ce face Jaqueline Cristian.

Și face! Ajunsă pe tabloul principal la WTA 500 Sankt Petersburg, pătrunde în sferturile de finală învingând-o prin determinare, curaj și forță de joc pe capul de serie nr. 6, campioana de la Roland Garros, bombardiera Jelena Ostapenko!

A fost o încleștare de o tensiune greu suportabilă, în care letona a respins 4 mingi de meci (o dată mușcând cu reverul 1 milimetru din linia de fund!) până când Jackie a plesnit un retur la linie cu dreapta inversă! – 11- 9 în tie-break!

Antrenată de Andrei Cociașu, Jaqueline a atins un nivel de încredere în sine care poate face din acest turneu „detonatorul” viitorului ei în tenis.

Atenție la Jaqueline Cristian, după părerea mea cea mai înzestrată pentru mare performanță dintre tinerele jucătoare ale României!”, a scris CTP pe pagina lui de facebook.