Cum puteți slăbi sănătos cu ceaiul de ghimbir! Cum se prepară corect și câte căni trebuie să beți

31 mai 2020
Cum puteți slăbi sănătos cu ceaiul de ghimbir! Cum se prepară corect și câte căni trebuie să beți
Ceaiul poate face minuni în corp

Ceaiul de ghimbir are multe efecte pozitive asupra sănătății organismului, printre care și pierderea în greutate. Însă nu este suficient doar să beți licoarea magică, ci să și respectați câteva reguli esențiale. În primul rând, însă trebuie să știți că nu este indicată această plantă dacă luați medicamente pentru tratarea diabetului sau a hipertensiunii arteriale și nici dacă alăptați sau sunteți însărcinată.

Ceaiul de ghimbir ajută mult în diete și este recomandat de medicii nutriționiști. Însă nu este suficient doar să beți ceai, ci și să reduceți aportul de grăsimi și dulciuri, în general. De asemenea, mișcarea nu trebuie să lipsească din program.

Unul dintre beneficiile ceaiului de ghimbir este faptul că ajută digestia. Acesta stimulează mișcările peristaltice la nivelul stomacului și al intestinelor. Mâncarea este procesată mai bine, iar organismul elimină mai ușor substanțele nefolositoare, deci are rol detoxifiant și totodată ajută la sllăbit.

Ceaiul de ghimbir accelerează metabolismului și, implicit, arderea grăsimilor. Consumat după fiecare masă, el oferă o senzație de sațietate. Atenție, începeți cu câte o cană după prânz și cină. Astfel veți evita pofta de ronțăit între mese. Faceți acest lucru timp de 15 zile, apoi o săptămână pauză și reluați.

Dacă simțiți vreun efect advers, opriți-l pentru că înseamnă că organismul nu-l tolerează.

Cum se prepară corect

Ingrediente
1 cană (200ml) de apă
30 de grame de ghimbir (taie rădăcina în bucățele de lungimea degetului)
Zeama a ½ lămâie
1 lingură (20 g) de miere

Puneți apă într-un ibric și așteptați ca aceasta să dea în clocot. Adăugați apoi ghimbirul și lasăți-l să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute. După ce-l luați de pe foc, mai lăsați-l 10 minute. Apoi îl puteți servi simplu sau cu lămâie și miere.