Cum trebuie băută cafeaua pentru a slăbi rapid și sănătos: O linguriță din acest amestec arde tot surplusul de grăsime

18 nov. 2020
Cum trebuie băută cafeaua pentru a slăbi rapid și sănătos: O linguriță din acest amestec arde tot surplusul de grăsime
Cafea

Cafeaua are nenumărate beneficii pentru sănătate. Îmbunătățește randamentul intelectual și fizic, alungă oboseala și poate servi ca remediu și împotriva depresiilor ușoare, cafeina dilatând vasele de sânge din creier și stimulând astfel circulația la nivelul centrului de comandă al organismului.

Astăzi însă vorbim despre un amestec care, băut odată cu cafeaua de dimineață, vă va ajuta să scăpați rapid de kilogramele în plus.

Ingrediente

  • 1 linguriţă pudră de scorţişoară
  • ¾ ceaşcă de ulei din nucă de cocos
  • ½ cană miere

Mod de preparare

Amestecați toate ingredientele bine, până când obțineți o pastă omogenă. Păstrați totul într-un borcan închis ermetic.

Mod de servire:

Adaugă 1-2 lingurițe din acest amestec într-o ceașcă de cafea, cât timp este încă caldă. Amestecă bine și consumă băutura.

Care sunt principalele beneficii?

Cofeina stimulează metabolismul

Principala substanță din cafea, cofeina, stimulează metabolismul. În timp ce rezistența la efort crește, mușchii nu vor mai obosi la fel de repede, astfel încât arderea grăsimilor și transformarea lor în energie se produce la un nivel mult mai rapid.

Mai mult decât atât, cafeaua pune în mişcare şi tubul digestiv, având efectul unui uşor laxativ. Așadar, cafeaua nu doar că apără sănătatea inimii și ține bolile la distanță, dar poate accelera și arderea surplusului de grăsime.

De asemenea, uleiul de cocos, foarte bogat în acizi grași procesați de ficat, reduce nevoia de glucoză și previne deci depozitarea surplusului de grăsime.

„Cafeaua cu ulei de cocos face inima să funcţioneze mai bine, stimulând creierul şi metabolismul. Un alt beneficiu extraordinar al uleiului de cocos adăugat în cafea constă în faptul că reduce senzaţia de foame şi poftele nesănătoase, contribuind la o slăbire mai rapidă şi sănătoasă. Uleiul de cocos poate fi servit şi simplu în cafeaua de dimineaţă: se adaugă 1 – 2 linguriţe de ulei de cocos în cana de cafea fierbinte şi se savurează. Efectele sunt la fel de intense.

Cum trebuie băută cafeaua pentru a slăbi rapid și sănătos: O linguriță din acest amestec arde tot surplusul de grăsime

Nu în ultimul rând, scorțișoara stabilizează nivelul zahărului din sânge, menținând astfel senzația de satietate, în timp ce mierea ține în frâu pofta de dulce.  Compoziţia complexă a mierii adună laolaltă 22 de aminoacizi, enzime, vitamine şi minerale, fiecare cu rol esenţial în reglarea proceselor metabolice, care ajută la menţinerea supletii şi sănătăţii.

Combinată cu scorţişoara, dar şi cu uleiul de cocos, mierea poate face minuni pentru siluetă, deoarece reglează nivelul de glucoză din sânge, ţinând pofta de dulce în frâu,” notează floaredetei.ro.