Cutremur pe scena politică! Iohannis umilit crunt de Mădălina Dobrovolschi! De ce a dat-o afară președintele de la Administrația Prezidențială

28 ian. 2020
Cutremur pe scena politică! Iohannis umilit crunt de Mădălina Dobrovolschi! De ce a dat-o afară președintele de la Administrația Prezidențială

La sfârșitul lunii decembrie 2019, Mădălina Dobrovolschi anunța că demisionează din funcția de purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale, după ce timp de trei ani a ocupat această poziție. Fosta moderatoare Antena 3 și B1 nu a dat nicio explicație pentru gestul său, iar președintele Klaus Iohannis le-a replicat jurnaliștilor să o întrebe pe ea care sunt motivele pentru care trebuie să părăsească Palatul Cotroceni.

Celebrul Victor Ciutacu a fost primul care a lansat o ipoteză bombă, reconfirmată și astăzi de surse SRI, citate de publicația stiripesurse.ro. Este vorba despre implicarea Mădălinei Dobrovolschi, fostă Pușcalău în celebrul dosar legat de consumul de ayahusasca, în care este implicat fostul șef al Doi și-un sfert Gelu Oltean. Știrea a fost ulterior ștearsă de pe site, probabil la intervenția directă a fostei jurnaliste, care nu a dorit să dea un drept la replică, ci a preferat să insiste pentru ștergerea informației, deși aceasta exista deja în mediul online pe portalul Cotidianul.

”N-aș vrea să fiu răutăcios, că de sărbători suntem toti mai buni, da’ fosta domnișoara Pușcalău, ex-colega mea din frageda ei pruncie, n-a ieșit cumva la pensie pe retreat cu ayahuasca? Altfel, dacă bagă orânduirea prin lege antidopingul obligatoriu, se restructurează natural aparatul de stat”, a spus Victor Ciutacu.

Implicarea numelui Mădălinei Dobrovolschi într-un astfel de scandal este umilitor pentru Administrația Prezidențială și mai ales pentru Klaus Iohannis, care este recunoscut ca fiind foarte strict când vine vorba de personalul său. Sursele SRI, citate de portalul stiripesurse.ro indicau faptul că purtătorul de cuvânt era o vulnerabilitate pentru președintele în funcție. Trebuie menționat că până la acest moment nu au fost prezentate dovezi concrete care să ateste că într-adevăr Mădălina Dobrovolschi a fost obligată să demisioneze pe motiv de ayahuasca.

Este însă extrem de ciudat că nu a dorit să explice gestul său și mai ales că în loc să vină cu un drept la replică către jurnaliștii care au prezentat informația, ea preferă să sune patronii de presă, ceea ce nu-i face deloc cinste. Încă trăim într-o țară în care presa se vrea liberă, iar ea este chiar fostă jurnalistă.

Viața tumultoasă a Mădălinei Pușcalău – Dobrovolschi

Pe 1 septembrie 2016, Mădălina Dobrovolschi, fostă Pușcalău, a fost numită Consilier de stat, având calitatea de Purtător de cuvânt al Președintelui României. Aceasta avea 32 de ani la acel moment și era absolventă a Universitatății private Spiru Haret, unde a studiat jurnalism și filosofie. Timp de 10 ani a activat în mass-media ca reporter sau prezentator.

Aceasta a fost căsătorită cu Alexandru Mazilu, care i-a luat numele său și astfel în 2014, Alexandru Pușcalău a fost angajat la Camera Deputaților pentru a se ocupa de prezența social media a Camerei. El avea experiență anterioară ca fotograf și blogger.

Tot în anul 2014, fostul purtător de cuvânt al președintelui Iohannis divorțează de Mazilu și începe o relație cu pilotul aeronavei prezidențiale, sibianul Emil Dobrovolschi, pe care îl cunoaște într-o deplasare de serviciu. Ea se căsătorește cu acesta în 2016. Noul ei soț mai avea doi copii dintr-o relație anterioară, dar ulterior familia lui crește cu un nou membru adus pe lume de partenera lui de viață cu mult mai tânără decât el.

Trei luni mai târziu, Mădălina Dobrovolschi se angajează la Cotroceni și din declarația sa de avere, aflăm că la acel moment deținea două terenuri la Buftea, în co-proprietate cu fostul soț, un apartament, un autoturism Volkswagen și datorii de 64.600 euro scadente în 2041.

Aceasta mai declara venituri anuale de 836 lei de la o firmă și dividente în valoare de 28.741 lei. Actualul ei soț, pilotul preferat al lui Klaus Iohannis, este însă mult mai bogat. Ca și pilot acesta a încasat în 2016, din salariu 266.474 lei și din dividente 28.741 lei.