Decizia neașteptată a lui Vladimir Putin prin care distruge Turcia. Pierderile sunt deja enorme și greu de gestionat

20 apr. 2021
Decizia neașteptată a lui Vladimir Putin prin care distruge Turcia. Pierderile sunt deja enorme și greu de gestionat
Foto: The Moscow Times

La începutul lunii aprilie hotelierii turci erau extrem de încântați și încrezători că turismul se va relansa în Antalya, cea mai vizitată zonă a Turciei și probabil cea mai frumoasă. Peste 600 de avioane cu ruși aterizaseră în doar două săptămâni, iar stațiunile erau destul de pline. Decizia luată la Moscova le distruge, însă toate planurile.

Autoritățile aflate sub comanda lui Vladimir Putin au anunțat că suspendă toate zborurile regulate sau chaterele spre Turcia, în contextul în care numărul mare de infectări devine un pericol și pentru turiștii ruși.

Rusia suspendă zborurile spre Turcia

„Suspendarea se aplică în perioada 15 aprilie – 1 iunie, urmând să se ia apoi o altă decizie în funcție de evoluția pandemiei în Turcia„, le-a vicepremierul rus Tatyana Golikova membrilor Guvernului, într-o conferință video, conform agențiilor de presă internaționale.

Agențiile de turism din această țară au primit de asemenea interdicție de a mai vine pachete de vacanță spre Turcia și Tanzania până când nu se va echilibra situația în aceste două țări.

Antalya a fost puternic lovită de pandemie. Aici oamenii trăiesc preponderent din turism, iar scăderea numărului mare de vizitatori s-a resimțit puternic în bugete.

Câți turiști au vizitat Antalya în 2019 și câți români au ajuns în același loc în 2020

În anul 2019, peste 15 milioane de turiști își petreceau concediul în resorturile de lux din această regiune. În anul 2020, abia 3,5 milioane de persoane mai ajungeau aici pentru vacanță.

Anul 2021 se anunța a fi unul mult mai bun, dar evoluția ascendentă a valului trei al pandemiei a venit ca un trăznet pentru toți investitorii și hotelierii din Antalya și chiar din întreaga Turcie.

În anul 2019, peste 250.000 de români mergeau să-și petreacă zilele libere în Antalya, în timp ce în 2020, doar 45.000. Pentru 2021, se spera într-o dublare a numărului acestuia, dar faptul că Turcia a intrat pe lista galbenă complică mult lucrurile și lasă loc liber destinației Egipt, care momentan pare mai sigură, cel puțin în statistici.