Decizie drastică a Zara! Își închide toate magazinele! Ce au transmis reprezentanții companiei

Decizie neașteptată a Zara, în contextul numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus în Spania. Cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, Inditex, a hotărât să închidă temporar, începând de sâmbătă, toate magazinele sale din țara de origine, adică Spania. Anunțul a fost făcut de Europa Press, citând surse din interiorul grupului spaniol.

Un purtător de cuvânt al companiei avusese încă de vineri o declarație în acest sens pentru Reuters. Acesta confirmase că vor fi închise temporar magazinele în zonele pe care Guvernul le-a desemnat ca fiind cele mai afectate de epidemia de coronavirus (Covid-19), inclusiv Madrid.

Cele mai multe magazine din grupul Inditex se află în momentul de față în Spania, mai exact o şesime din vânzările totale ale grupului controlat de miliardarul de top, Amancio Ortega. În România, la sfârșitul anului trecut, reţeaua Inditex era formată din 57 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti.

Ce se întâmplă cu Zara în România

Deocamdată în România toate magazinele sunt deschise, dar se așteaptă ca acestea să fie închise odată cu decretarea stării de urgență. Dacă numărul cazurilor de pacienți infectați cu coronavirus va crește, probabil vor rămâne deschise doar magazinele alimentare și farmaciile.

Premierul Pedro Sanchez a decretat vineri starea de urgenţă pe întreg teritoriul Spaniei, pentru a se putea lua măsuri împotriva propagării pandemiei de coronavirus.

Un consiliu de miniştri extraordinar ar urma să adopte sâmbătă un decret prin care Spania este plasată ”în stare de urgenţă pentru o perioadă de 15 zile”, a precizat Sanchez într-o scurtă declaraţie televizată, după ce numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în Spania la 4.231 şi cel al deceselor provocate de Covid-19 la 120, această ţară fiind, după Italia, a doua din Europa cea mai afectată de epidemie.

Tot vineri, producătorii auto Renault şi Nissan au anunţat că au oprit vineri temporar producţia, sau intenţionează să o oprească săptămâna viitoare, la unele fabrici din Spania, din cauza lipsei de componente, ca urmare a efectelor pandemiei.

Revista Presei