Dezastru total! Se închid magazinele Zara! Ce s-a întâmplat și unde se vor vinde hainele

13 iun. 2020
Dezastru total! Se închid magazinele Zara! Ce s-a întâmplat și unde se vor vinde hainele

Pandemia a lăsat urma adânci și în buzunarelor retaileror din domeniul vestimentar. Este și cazul Inditex, compania care deţine mai multe branduri celebre și în România Zara, Bershka, Massimo Dutti şi Stradivarius. Conducerea a anunţat că vrea să închidă până anul viitor 1.200 de magazine. Nu se știe încă dacă măsura se va aplica și în România.

Măsura face parte din strategia stabilită de a integra magazinele fizice cu cele on-line, pentru a mai dimunua din pierderile înregistrate. Măsurile de relaxare au adus, însă o gură de oxigen pentru patronul Zara pentru că vânzările au început să crească.

Cu toate acestea, acţiunile companiei au scăzut cu aproape 20%. În urmă cu câteva zile, grupul spaniol a anunţat că vrea să investească trei miliarde de dolari pentru a creşte vânzările brandurilor Zara şi Bershka în mediul on-line şi pentru a extinde spaţiul din magazine.

Probleme mari pentru Zara

Compania a raportat o pierdere de 409 de milioane de euro în perioada februarie – aprilie, în comparaţie cu un profit net de 734 de milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2019.

Vânzările au scăzut la 3,3 miliarde de euro, de la aproape 6 miliarde de euro în primul trimestru al anului trecut.

La sfârşitul lunii aprilie, Inditex avea deschise 965 de magazine în 27 de ţări, dintr-un total de 7.469 de magazine (la sfârşitul anului 2019).

Tags: