Dieta Cambridge. Cele patru reguli pe care trebuie să le urmezi cu strictețe. Nu e pentru oricine

de: Ana Toma
25 oct. 2020
Dieta Cambridge. Cele patru reguli pe care trebuie să le urmezi cu strictețe. Nu e pentru oricine

Dieta Cambridge este o adevărată provocare în lupta cu kilogramele în plus. Pentru a avea rezultatele dorite, e nevoie să respecți patru reguli destul de stricte. Nu multe persoane pot face acest lucru, însă, cu răbdare, vei putea obține silueta pe care ți-o dorești.

Dieta Cambridge nu este pentru oricine. În acest regim alimentar, mesele sunt înlocuite cu batoane, shake-uri și alți înlocuitori care pot fi cumpărați după înscrierea în planul de slăbit.

Motivul pentru care cele mai multe persoane slăbesc atât de mult în prima fază a dietei este faptul că organismul intră în ketoză, care este procesul prin care corpul arde grăsimea, în locul carbohidraților.

Pe lângă meniul strict pe care îl vei primi, există patru reguli importante, care stau la baza dietei și trebuie urmate cu strictețe.

Prima regulă este consumul de apă. În cazul în care nu știai, 60% din consumul zilnic de apă provine din alimentele pe care le mănânci, prin urmare atunci când mănânci mai puțin în fiecare zi, trebuie să bei mai multă apă pentru a compensa lipsa de lichide.

Astfel, în timpul acestei diete, specialiștii dietei Cambridge recomandă un consum de 2,25 litri de apă pe zi, însă cei care au încercat planul de slăbit sunt de părere că au avut nevoie de aproape 3 litri de apă pe zi.

Somnul este un alt factor important în lupta cu kilogramele în plus. Este necesar să dormi suficient și te va ajuta să te culci mai devreme, în special în primele săptămâni în care urmezi acest regim. De asemenea, ține cont de faptul că în momentul în care ești odihnit nu îți va fi foame la fel de des și vei face față mai ușor poftelor alimentare.

Ceaiurile și verdețurile sunt pe primul loc

La fel ca și apa, consumul de ceai este extrem de necesar în această dietă. Ceaiul de mușețel te va ajuta să adormi mai ușor, iar ceaiul de mentă poate combate unele posibile efecte secundare ale dietei, precum constipația.

Consumul de verdețuri este un alt lucru important de care trebuie să ții cont atunci când ții această dietă. Mănâncă mai des verdețuri și legume precum spanac, salată verde, kale, castraveți, ridichi sau țelină.

Acestea sunt recomandate în special în pasul trei al regimului de slăbit când salatele sunt folosite ca alternative sărace în calorii pentru masa de prânz.