Dieta care te scapă de anxietate. Ce trebuie să mănânci pentru a avea o stare de liniște

de:
20 iul. 2021
Dieta care te scapă de anxietate. Ce trebuie să mănânci pentru a avea o stare de liniște
Sursă Foto: Mellody Farm

Anxietate afectează din ce în ce mai multe persoane și nu e de mirare având în vedere situația actuală. O dietă echilibrată însă ne poate liniști, ba chiar ne pote menține și silueta așa cum ne dorim.

Unele alimente sunt foarte bine cunoscute pentru efectele lor benefice asupra minții, dar și asupra dezechilibrelor din organism. Consumate regulat, hormonii sunt echilibrați, iar starea noastră emoțională va fi una bună.

Dieta care te scapă de anxietate

Un studiu realizat de American Journal of Public Health, care a inclus peste 12.000 de persoane a demonstrat că o dietă sănătoasă reduce anxietatea și crește fericirea, dar și bunăstarea la modul general.

Primul aliment pe care trebuie să îl incluzi în dietă este peștele gras. Aici vorbim despre macrou, somon sălbatic, sardine, dar și păstrăv. În cazul în care nu știai până acum, peștele gras este bogat în zinc și acizi grași omega-3, care au un rol vital în sănătatea creierului, dar și a organismului.

Murăturile trebuie să facă și ele parte din rutina ta, la fel ca și iaurtul sau chefirul. Ele pot scădea nivelul de anxietate, conform unui studiu publicat în revista Psychiatry Research.

Alimentele care îți dau o stare de bine

Dieta care te scapă de anxietate are la bază fructe, dar și legume. Ele conțin antioxidanți, iar anxietatea este corelată cu un nivel de antioxidanți scăzut, deci un motiv în plus să le consumi regulat.

Practic, fructele și legumele te ajută să ai o stare mai liniștită, ca să nu mai vorbim că sunt accesibile la preț și se pot găsi în orice magazin. Nu uita nici de consumul de minim 2 litri de apă pe zi, căci deshidratarea poate afecta starea de spirit.

Un alt lucru important de care trebuie să ții cont este să își respecți mesele zilnice. Micul dejun, prânzul și cina au un rol important pentru o stare de liniște. Mai mult de atât, consumul de carbohidrați în cantități mari, precum pâine albă, orez, sau dulciuri trebuie evitat.