Dieta secretă a Mihaelei Bilic. Cum slăbești până la 30 de kilograme în șase luni: „Faceți această experiență, voi pentru voi”

de:
22 mai 2021
Dieta secretă a Mihaelei Bilic. Cum slăbești până la 30 de kilograme în șase luni:
Nutriționistul Mihaela Bilic

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai de seamă nutriționiști din România. S-a ocupat de alimentația mai multor vedete din showbiz-ul românesc și are o experiență largă în acest domeniu.

Așa cum era de așteptat, nutriționistul are și el grijă de corpul său. Își menține greutatea optimă și are mereu grijă la ce mănâncă și mai mult de atât, le oferă și puțin ajutor celor care duc o luptă grea cu kilogramele în plus.

Dieta oferită de Mihaela Bilic. 

Mihaela Bilic nu recomandă pastilele și nici programele de slăbire personalizate, ci un stil de viață bazat pe alimente cât mai sănătoase. 

Cel mai important lucru este consumul de lichide, iar când vine vorba de mâncare, ne limităm la ciorbe. Nutriționistul recomandă consumul de două ciorbe pe zi, iar după părerea sa, un astfel de meniu ar putea duce la slăbirea a 30 de kilograme în jumătate de an.

Cafeaua de dimineață cu lapte nu trebuie eliminată, însă lichidele rămân cele mai importante. După slăbit însă, vine o altă luptă grea și anume menținerea greutății, peste care multe persoane uită să mai treacă. 

Cât de importante sunt ciorbele

”Haideți să facem dieta omului sărac care mănâncă ciorbă de două ori pe zi. În 6 luni de zile eu cred că slăbești 30 de kilograme. Înainte să vă duceți să faceți facila operație de tăiere a intestinului, faceți această experiență, voi pentru voi. 

În psihologie se spune că perseverența trebuie să fie de 100 de zile că doar atunci se presupune că e schimbare. Încercați cu două ciorbe pe zi și o cafea cu lapte dimineața și veți slăbi mai mult de 30 de kilograme în 6 luni. Cu cât ai mai multe kilograme, cu atât e mai spectaculos. Important este ca, după ce ai slăbit, să rămâi acolo, a spus nutriționista pentru descoperă.ro.

Ce mâncare recomandă nutriționistul

Uleiul este cel mai periculos inamic în diete, indiferent că este vorba despre cel de floarea soarelui sau despre cel de măsline, așa că trebuie să fim atenți la cantitatea pe care o consumăm. 

Mai mult de atât, Mihaela Bilic mărturisește că mâncarea ambalata din comerț este și ea un dușman pentru silueta ta. 

”Orice poți mânca rece în picioare, în mașină sau pe canapea, la televizor, îngrașă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniță. Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncare care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri”, mai spune nutriționistul. 

Capcana din fiecare farfurie

Cât despre ulei, Mihaela Bilic susține că pentru mulți, acesta poate fi o capcană. În mai toate preparatele uleiul este obligatoriu, însă dacă vrei să îți protejezi zilueta poți renunța la el foarte ușor.

Indiferent de tipul de ulei folosit, pericolul e același și nu este adevărat mitul conform căruia ”fără ulei nu se poate”. Din contră, se poate și este și mai sănătos pentru organismul nostru, decât ne așteptăm. Totul se va simți după o masă săracă în calorii și bogată în vitamine. 

”Gătitul ăsta poate fi o capcană dacă nu suntem atenți la ulei. Avem în tradițiile culinare uleiul ca ingredient obligatoriu în orice preparat, totul începe cu <>. La 100 cal/lingură pot să vă spun că obiceiul ăsta ne <> silueta. Orice mâncare cu legume poate deveni bombă calorică în funcție de cât ulei conține, nu e nevoie să fie șnițel, chiftele sau pește prăjit că să ne îngrășăm, o facem și cu un ghiveci care are ulei. 

Nu contează tipul de ulei, toate au 900 cal/100 ml. Iar gustul pe care îl dă mâncării e relativ, mai degrabă e în credința noastră că fără ulei nu se poate”, mai spune nutriționistul.