Băutura minune pentru siluetă. Puțini știu de efectele sale miraculoase. Trebuie consumată în fiecare zi

de: Ana Toma
28 ian. 2021
Băutura minune pentru siluetă. Puțini știu de efectele sale miraculoase. Trebuie consumată în fiecare zi
Photo by Dominik Martin on Unsplash

Dacă duci o luptă cu kilogramele nedorite, poate este momentul să îți reevaluezi meniul zilnic. Există o băutură minune, naturală care este extrem de eficientă pentru o siluetă perfectă.

Vestitul borș, pe care mulți dintre noi îl folosim în ciorbe, sau anumite mâncăruri, poate fi o adevărată arma în lupta cu kilogramele în plus. Mare atenție însă, trebuie consumat zilnic pentru a da rezultatele dorite.

Ce este, de fapt, borșul 

În cazul în care nu știai până acum, borșul este un remediu natural încă din cele mai vechi timpuri, la care oamenii apelau pentru a-șit rata diferite probleme de sănătate. La momentul actual, tote beneficiile borșului au fost dovedite de studiile științifice.

Cercetătorii susțin că borșul are un conținut bogat de probiotice, adică ”bacterii bune”, care sunt esențiale pentru sistemul digestiv.

Dacă te întrebi cum se prepară borșul și de ce este atât de sănătos, ei bine, el se obține prin fermentarea tărâțelor de grâu, alături de mălai și apă. El se păstrează întotdeauna într-un borcan închis ermetic.

Beneficiile borșului

Borșul are o mulțime de beneficii pentru organism, mai ales atunci când este consumat regulat. Dat fiind faptul că este obținut din tărâțe de grâu fermentate, el este bogat în vitamine și minerale.

Tărâțele conțin 100% fibre, substanțe care au rolul de a regla tranzitul intestinal, iar conținutul de vitamine și minerale al tărâțelor de grâu este impresionant. Ele sunt bogate în vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B8 sau B9, vitamina D, vitamina C, dar și în potasiu, magneziu sau calciu.

Ce rol are în organism? Un consum reguat de borș îți aduce aportul de bacterii bune de care ai nevoie pentru organism sănătos. Ele au rolul de a descompune alimentele digerate și de asemenea, ajută intestinele în absorbția de nutrienți.

Elementul secret în diete

Un alt lucru puțin știut despre borș este că acesta poate fi elementul secret din diete. De asemenea, există și dieta cu borș, care presupune consumul unei cantătăți reduse de alimente și înlocuirea acestora cu o cantitate impresionantă de borș în fiecare zi.

În cazul în care vrei să îți menții silueta, tot borșul este soluția. El este esențial într-un regim de viață echilibrat și poate fi o alternativă pentru băuturile bogate în calorii precum sucurile acidulate sau băuturile alcoolice.

De asemenea, dat fiind faptul este bogat în probiotice și fibre, el te poate ajuta să îți menți greutatea optimă. Tot ce trebuie să faci este să bei zilnic două pahare de borș.