Dumitru Constantin Dulcan a dezvăluit cum ne îmbolnăvim singuri de orice boală. Care este cel mai mare dușman al organismului

de: Ana Toma
23 apr. 2021
Dumitru Constantin Dulcan a dezvăluit cum ne îmbolnăvim singuri de orice boală. Care este cel mai mare dușman al organismului
Dumitru Constantin Dulcan

Mulți dintre noi se îmbolnăvesc fără să știe care este motivul. Bolile se agravează de la an la an, iar numărul persoanelor care suferă de afecțiuni cronice este și el într-o continuă ascensiune. Prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan a dezvăluit modul în care ne îmbolnăvim snguri.

Este foarte bine știut faptul că majortatea bolilor pornesc dn interior. Există nenumărate întâmplări din viața noastră care ne marchează fără măcar să ne dăm seama, iar acest lucru se resimte mai târziu din punct de vedere al sănătății.

Cum ne îmbolnăvim singuri de orice boală

Dumitru Constantin Dulcan, neurolog și psihiatru a vorbit despre frică, dar și despre modul în care aceasta ne poate afecta starea de sănătate. Potrivit specialistului, frica este cel mai mare dușman al organismului nostru și are un efect negativ mult mai mare decât ne-am fi așteptat vreodată.

Chiar dacă pe moment nu ne dăm seama de impactul ei, în timp, problemele de sănătate apar și este dificil să înțelegem de unde a pornit cu adevărat totul.

Frica, cum se spune şi în popor, a murit de frică! Frica are un efect negativ asupra noastră! Fiecare cuvânt are o chimie, un ecou asupra sănătăţii noastre, prin consecinţă, această frică trebuie înlăturată! Pur şi simplu ştim că nu ne face bine!”, a spus medicul Dulcan.

Cum ne putem vindeca

Nu există o vindecare minune, însă există un stil de viață frumos pe care oricine îl poate avea. Dumitru Dulcan susține că muzica, lectura, dar și un spectacol plăcut ne pot ajuta mai mult decât credem.

Frica poate fi transformată în bucurie, sau dacă nu, măcar în liniște și este nevoie să facem asta dacă ne dorim să fim sănătoși. De asemenea, medicul ne recomandă să vedem doar experiențele fericite din viața noastră.

Fie că este vorba despre un eveniment trecut, sau un eveniment pe care îl așteptăm cu nerăbdare, acesta ne poate aduce energia bună, pozitivă, fără de care nu putem trăi frumos.

”Avem la dispoziţie o lectură plăcută, un spectacol, o muzică plăcută, o rugăciune dacă suntem mai religioşi, o meditaţie! Ucideţi frica din voi! Transformaţi-o în bucurie! Transformaţi-o dacă nu în bucurie, măcar în linişte! Gândiţi-vă că în viaţa voastră există şi experienţe fericite!

Trăiţi cu acea experienţă în minte! Evocarea unui eveniment, fie el din trecut sau proiectat în viitor ne aduce şi energia bună, pozitivă care ne e necesară ca şi aerul şi pâinea ca să trăim!”, a mai spus medicul.

Să nu uităm însă că 95% din boli au la bază stresul, stare care este generată de frici și temeri, la un nivel mai înalt. Viața este însă scurtă și frumoasă, atunci când o privim din anumite perspective, iar medicul Dulcan ne recomandă să luăm doar tot ce este mai frumos dn ea pentru a ne feri de probleme de sănătate grave.