Câte milioane de români trebuie să fie vaccinați pentru a se putea renunța complet la mască? Medicul Valeriu Gheorghiță a dat răspunsul oficial

07 apr. 2021
Câte milioane de români trebuie să fie vaccinați pentru a se putea renunța complet la mască? Medicul Valeriu Gheorghiță a dat răspunsul oficial

Câte milioane de români trebuie să fie vaccinați pentru a se putea renunța complet la mască? Este întrebarea pe care mulți și-o pun. Ultimele restricții impuse de autorități au scos mii de oameni în stradă, care au protestat și au cerut revenirea la normalitate.

Totuși măsuri similare și chiar mult mai aspre au fost luate în întreaga lume, pentru a stopa pandemia. Mulți s-au întrebat când se va putea renunța la masca de protecție. Coordonatul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a veni cu precizări în acest sens în cadrul unei conferințe de presă.

Când se va renunța la masca de protecție

Acesta a ținut să transmită în primul rând că la nivelul echipei sale s-a stabilt că de acum persoana programată la vaccin și care se află pe lista de așteptare, va fi notificată o singură dată și nu de 3 ori, așa cum era anunțul inițial. Hotărârea aceasta a fost luată cu scopul de a grăbi rularea rularea persoanelor în sistemul de programare.

Colonelul Valeriu Gheorghiță a fost întrebat în cadrul conferinței de presă și când se va renunța la masca de protecție. Medicul militar a subliniat că această măsură va fi ULTIMA eliminată și că este nevoie mai întâi ca peste 10 milioane de români să fie vaccinați.

„Se va renunța la masca de protecție la final și după ce se vor vaccina peste 10 milioane de români”, a insistat acesta.

Medicii de familie vor începe să-și vaccineze pacienții în cabinetele lor

Procesul de vaccinare se va accelare începând cu miercuri, 7 aprilie sau cel puțin acesta este planul. În momentul de față, peste 3.000 de medici de familie, din cei 10.000 care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate au acceptat să vaccineze în cabinetele lor. Un număr foarte mic, față de așteptările autorităților.

Valeriu Gheorghiță și-a arătat dezamăgirea din acest punct de vedere și a mai menționat că medicii de familie vor primi vaccinul AstraZeneca și Johnson&Jonhson.

„În cabinetele medicilor de familie pot fi folosite doar vaccinuri care pot fi ținute la temperatura din frigider. De aceea, există două opțiuni pentru vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, AstraZeneca și Johnson&Johnson. Fiecare medic de familie își va stabili programul de vaccinare, în afara orelor obișnuite de lucru”, a transmis Valeriu Gheorghiță.