Efecte miraculoase ale ovăzului! Cum trebuie să îl prepari ca să te ajute la slăbit și digestie. Tratează și alte afecțiuni

de: Ana Toma
28 iun. 2020
Efecte miraculoase ale ovăzului! Cum trebuie să îl prepari ca să te ajute la slăbit și digestie. Tratează și alte afecțiuni

Este destul de greu să ai un aliment care să te ajute în dietă și totodată să-ți ofere și vitaminele de care organsimul tău are nevoie. Totuși, există un preparat minune, care odată ce este consumat zilnic, te poate ajuta mai mult decât crezi. 

Adaugă în meniul tău zilnic terciul de ovăz. Acesta este preparat din fulgi integrali, iar aroma și textura sa te pot ajuta să reduci consumul de dulciuri. De asemenea, este o sursă importantă de fibre și vitamine, iar dacă alegi să îl consumi zlinic, beneficiile sunt uimitoare.

Iată cum te poate ajuta un castron de terci de ovăz consumat în fiecare zi:

Îți vei putea controla pofta de mâncare

În cazul în care nu știai, fibrele își cresc volumul până la dublul mărimii inițiale. Astfel, după ce consumi terci de ovăz fulgii vor începe să-și mărească volumul în stomac, lăsând mult mai puțin spațiu pentru alte alimente.

Vei constata în scurt timp că te simți sătul mai rapid și că nu ai nevoie să consumi mai multe feluri de mâncare la aceeași masă sau să finalizezi mereu cu un desert.

Din aceste motive, terciul de ovăz este soluția cea mai simplă pentru a te menține în formă fără să te înfometezi sau să-ți impui restricții alimentare.

Te ajută la slăbit

Odată ce te-ai decis să consumi terci de ovăz în fiecare zi vei observa că numărul de gustări pe care le iei între mese se va reduce. Automat, numărul caloriilor consumate zilnic va scădea, iar în acest mod nu vei mai acumula kilograme în plus, iar silueta ta va începe să prindă contur.

Specialiștii atrag atenția cu privire la faptul că persoanele care înlocuiesc varianta preferată de mic dejun cu un bol de terci de ovăz și fac mișcare între 15 și 30 de minute pe zi vor pierde 0,5kg la nivel de săptămână fără să facă nicio altă schimbare în meniul ales.

Te protejează de afecțiunile cardiovasculare

Studiile arată că terciul de ovăz reduce nivelul colesterolului „rău” de tip LDL, care exacerbează riscul de afecțiuni cardiovasculare.

Fulgii de ovăz integral sunt o sursă esențială de polifenoli, antioxidanții care protejează organismul și reduc riscul de îmbolnăvire. Un alt lucru important pe care ovăzul îl poate face este reducerea nivelului tensiunii arteriale prin creșterea producției de oxid nitric, care dilată vasele de sânge și stimulează circulația normală a sângelui.