Fructul cu cele mai puține calorii! Este extrem de gustos și îl puteți folosi cu succes în orice dietă

13 mai 2020
Fructul cu cele mai puține calorii! Este extrem de gustos și îl puteți folosi cu succes în orice dietă

Specialiștii în nutriție spun că avocado este fructul care îngrașă cel mai mult, iar acesta trebuie consumat cu precauție atunci când doriți să pierdeți kilogramele. Bananele și strugurii au și ele multe calorii și nu sunt recomandate în diete. Însă pepenele verde este un aliat excelent în lupta cu surplusul de grăsime.

Acesta are doar 30 de calorii la suta de grame și conține 92% apă. Bogat în antioxidanți, vitamine (D,E,C,A,B12,B6) și minerale, precum potasiu, fosfor, mangan, zinc, seleniu aduce multiple beneficii organismului.

Ce ce este bine să consumi pepene

Mai multe studii științifice au demonstrat că persoanele care consumă în mod frecvent pepene verde sunt mai protejate împotriva cancerului. Licopenul, pe lângă faptul că asigură pigmentul pepenelui, este un antioxidant eficient în prevenirea cancerului, în special în cancerul de prostată, cancerul uterin și cancerul esofagian. Prin conținutul de citrulina, un aminoacid care dilată vasele sangvine, acționează asemănător medicamentelor prescrise pentru tratarea disfuncțiilor erectile.

Pepenele are un conținut ridicat de vitamine din grupul B, responsabile de producerea de energie a organismului. În plus, spre deosebire de băuturile care conțin cofeină, pepenele verde hidratează foarte mult, fiind mai eficient în perioadele cu temperaturi ridicate ale verii, care conduc rapid la probleme provocate de deshidratare, conform Digi24.

Pepenele verde este o sursă excelentă de antioxidanți, care reduc, într-o foarte mare măsură, riscul de astm, de boli de inimă, osteoporoză reumatoidă, artrită și diferite tipuri de cancer prin neutralizarea radicalilor liberi, care sunt extrem de periculoși și care pot deteriora celulele și membranele celulare. Potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale, un factor de risc pentru bolile de inimă.