Emil Boc spune cine va fi viitorul președinte al României. El îi va lua locul lui Klaus Iohannis în 2024

31 mai 2021
Emil Boc spune cine va fi viitorul președinte al României. El îi va lua locul lui Klaus Iohannis în 2024

Ludovic Orban a spus că el cunoaște cel mai bine PNL și problemele României, astfel că ar fi cel mai bun președinte al țării, după ce mandatul lui Klaus Iohannis expiră. Primarul orașului Cluj Napoca, Emil Boc are însă o altă părere. El nu-l vede pe actualul lider al liberalilor în această postură.

În schimb este de părere că premierul Florin Cîțu ar fi un candidat excelent la alegerile prezidențiale și că partidul va progresa cu el la conducere. Deși mulți s-au așteptat ca Emil Boc să se înscrie în lupta internă pentru preluarea scaunului de șef al PNL, acesta a preferat să-l susțină pe actualul prim ministru.

Emil Boc îl critică pe Ludovic Orban

„Florin Cîțu face ceea ce trebuie pentru România, cât și pentru partid. Florin Cîțu e un posibil candidat la prezidențiale. Eu preconizez că pentru 2024 cu Orban o să intrăm în opoziție. Eu apreciez că domnia sa (n.r.: Ludovic Orban) și-a epuizat rezervorul politic pentru a duce mai mult. Ultimele alegeri ne-au arătat că mergem în jos. Cu Florin Cîțu avem această șansă. În 2024 nu ne vor vota doar cei din partid, ci oamenii”, a declarat Emil Boc într-o intervenție la Digi24.

Emil Boc a fost președinte al PDL, atunci când Traian Băsescu era președinte. A fost și premier. La acel moment, mulți l-au criticat, dar astăzi este foarte regretat.

Emil Boc nu crede că mai poate fi locomotivă pentru partid

Cu toate acestea, primarul Clujului crede că el nu mai poate fi o locomotivă pentru partid, spre dezamăgirea susținătorilor săi. Acesta a transmis că este vremea altor oameni care să preia ștafeta de la cei vechi.

„E firesc ca un președinte de partid să fie și candidat la alegeri. Acele alegeri vor seta România pentru 10 ani. Eu vorbesc de mine: am fost 7 ani președinte de partid, l-am dus la 33% în parteneriat cu Băsescu… Cred că nu pot reprezenta o locomotivă pentru PNL. Cred că e timpul pentru alți oameni să ducă ștafeta mai departe”, a  mai spus Emil Boc.