Este oficial! Bani în plus pentru pensionari din 2021! Cu cât vor mai crește pensiile și anul viitor. Anunțul Guvernului

cupon-pensie

Este oficial. S-a aflat cu cât cresc pensiile în 2021. Anunțul a fost făcut de Tănase Stamule, consilier al premierului Ludovic Orban. Mii de pensionari sunt vizați.

Pensiile din România au crescut în luna septembrie cu 14%, în loc de 40% așa cum era prevăzut în lege, însă Guvernul condus de Ludovic Orban își ține promisiunea față de pensionari și anunță o nouă majorare în anul următor.

Tănase Stamule, consilier al premierului Ludovic Orban, a vorbit despre această majorare. Acesta a anunțat că în decursul anului viitor, pensiile ar putea să mai crească în medie cu 200 de lei, adică cu aproximativ 13%.

Totuși, consilierul premierului a mai menționat că trebuie așteptată și decizia luată de CCR. Acesta a subliniat faptul că Guvernul își dorește majorarea de 40%, însă acest lucru nu se poate întâmpla decât treptat, pentru a nu destabiliza economia întregii țări. Legat de majorarea cu 14%, care a fost făcută în luna septembrie, Tănase Stamule susține că acesta a fost ”un efort foarte mare”.

Cum vor crește pensiile

”Eu cred că trebuie să aşteptăm ce zice CCR. Am mărit pensiile cu 14%. Anul viitor vrem să creştem cu încă 200 de lei, în medie. Noi vrem să ajungem la 40%, dar treptat, fără a destabiliza economia ţării. Orice economist serios ştie că nu ai cum să creşti pensiile cu 40%.

Realitatea ne spune că deja a fost un efort foarte mare pentru cei 14%. Pensionarii îşi vor creşte considerabil puterea de cumpărare”, a spus Tănase Stamule, la România TV.

În următorii patru ani, Guvernul PNL propune majorări mici, anual până în 2024. În acest mod, punctul de pensie ar urma să ajungă în 2024 la 1.841 de lei, cu toate că în lege, punctul de pensie trebuia să crească până la 1.875 de lei anul viitor.

Acestă veste nu este foarte bine primită de pensionari, deoarece aceștia ar putea resimți o serie de pierderi de sute de lei lunar.

Citește și:

Revista Presei