Surpriza uriasa! Cine va fi contracandidatu lui Donald Trump pentru Casa Albă la finalul anului! Ce afaceri are în România

10 apr. 2020
Surpriza uriasa! Cine va fi contracandidatu lui Donald Trump pentru Casa Albă la finalul anului! Ce afaceri are în România

Dacă lucrurile vor funcționa conform planului, pe 3 noiembrie 2020, americanii vor merge la urne pentru a-și desemna președintele. Republicanii vor merge pe mâna lui Donald Trump (73 de ani), care încă este cotat cu prima șansă. Contracandidatul lui, din partea democraților va fi Joe Biden, cel care a fost vicepreședinte al SUA în mandatul lui Barack Obama.

După retragerea lui Bernie Sanders, lucrurile au devenit foarte clare și oficiale. În vârstă de 77 de ani, Biden va trebuie să covingă și tinerii să-l voteze, ceea ce nu va fi deloc ușor, conform analizelor presei de peste ocean. Joe Biden s-a întânit în trecut și cu președintele Klaus Iohannis, iar numele lui este pternic legat de România. De fapt fiul său, Hunter Biden l-ar fi consiliat pe omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui american Donald Trump, promitea la finalul anului trecut că va veni cu o serie de dezvăluiri privind afacerile „din România” ale fostului vicepreședinte american Joe Biden, așa că s-ar putea ca țara noastră să aibă un rol important în campania pentru alegerile prezidențiale din SUA.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, in 2 august 2017, la șapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul Ferma Baneasa, vizand fapte legate de tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti, prin care s-au produs prejudicii de peste 335 de milioane de lei statului si aproape 620 de milioane de lei USAMV. Intrucat nu s-a prezentat la Poliție și nici nu a fost găsit de anchetatori pentru executarea pedepsei, Popoviciu a fost dat in urmărire internațională.

Cine este Joe Biden

Joe Biden a intrat în istorie ca fiind, cel mai tânăr senator din SUA, după ce a obținut această funcție la doar 30 de ani, de altfel vârsta minimă pentru această poziție. Acesta are un trecut trist. Soția sa, Neilia Hunter a murit într-un accident rutier alături de fiica lor de 13 ani, în anul 1973. Patru ani mai târziu, democratul s-a recăsătorit, cu profesoara Jill Jacobs, care i-a fost mereu alături și cu care formează un cuplu și acum.

Joe Biden este un om bogat, având o avere estimată de Forbes, în 2019 la 9 milioane de dolari, obținută mai mult din publicarea unor cărți. În perioada 2009-2017 a câștigat, în medie, 225.000 de dolari pe an.

El a obținut peste 15 milioane de dolari din cărțile pe care le-a scris împreună cu soția sa în perioada mandatului Obama.

„Promise me, Dad” (2017) și „Promises to Keep” (2008) au fost volumele semnate de Joe Biden care, în cele din urmă s-au bucurat de un real succes. La acestea s-a adăugat și Turneul său de Carte din SUA, care i-a adus 1,8 milioane de dolari, mai scrie Forbes, citat de impact.ro.