EXCLUSIV! Scandal monstru în PNL! S-au sigiliat birourile la Guvern! Orban, forțat să-și dea demisia din fruntea partidului! Informații de ultimă oră (SURSE)

09 dec. 2020
EXCLUSIV! Scandal monstru în PNL! S-au sigiliat birourile la Guvern! Orban, forțat să-și dea demisia din fruntea partidului! Informații de ultimă oră (SURSE)

Este scandal imens în PNL după rezultatele de la alegerile parlamentare. Lui Ludovic Orban i se reproșează că a gestionat totul prost și că din cauza lui PSD a ajuns din nou primul partid în România. Fostul premier s-a apărat spunând că și-a dat demisia din fruntea executivului, ca un gest de onoare.

Liderii puternici din teritoriu i-au replicat, însă că este cazul să-și dea demisia și din fruntea PNL pentru că nu Guvernul a pierdut alegerile, ci partidul, pe care el l-a condus. Ludovic Orban ar fi promis că-și va da demisia în luna iunie și că nu va mai candida din nou pentru funcția de președinte al PNL, au dezvăluit surse politice pentru VoxBiz.ro.

Presiunea este una imensă, iar oamenii grei din partid încearcă să-l forțeze pe fostul premier să-și dea demisia ACUM. Locul lui este vizat de Rareș Bogdan, dar și de Ilie Bolojan. Nici Violeta Alexandru nu a renunțat încă la funcția de președinte al PNL București, dar se insistă foarte mult ca aceasta să plece și ar fi doar o chestiune de zile până va fi îndepărtată din poziția actuală în partid, mai susțin surse politice pentru VoxBiz.ro.

Locul ei este vizat tot de Rareș Bogdan, care ar avea în plan să preia mai întâi Bucureștiul și apoi partidul.

Ce face premierul Nicolae Ciucă, între timp

Între timp premierul interimar Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, cu Kimberley Reed, președintele Băncii de Import-Export a SUA și Aleshia Duncan, Departamentul Energiei din SUA, semn că acesta are susținere americană. Nu este întâmplătoarea această întâlnire într-un moment cheie, când urmează să se aleagă premierul. SUA pare că a decis deja pe cine vrea la putere.

Deși partidul ar opta pentru Ilie Bolojan în fruntea executivului, se pare că cei care dețin cu adevărat puterea l-au ales deja pe generalul Nicolae Ciucă, cel care ar avea drept mandat să reformeze guvernul și să restabilească ordinea firească în țară.

Deja s-au sigilat birourile de la Secretariatul General al Guvernului, unde își aveau sediul oamenii de pe lângă Ludovic Orban și ne-am putea trezi cu ceva dosare în perioada următoare.

Vezi și Se cere demisia lui Orban ACUM! Două nume vor să-i ia locul: care sunt cele două tabere care se luptă pentru supremație. Ce vrea Iohannis. Informații în direct din ședința dură a PNL!