Filmele de pe Netflix care au câștigat premii Oscar 2021. Care a fost cel mai bun documentar

de: Ana Toma
27 apr. 2021
Filmele de pe Netflix care au câștigat premii Oscar 2021. Care a fost cel mai bun documentar

2021 a fost un an de excepție pentru filmele de pe Netflix. În doar câteva ore, numărul premiilor Oscar sau dublat, Netflix câștigând 15 premii Oscar.

Cea de a 93-a Gală a premiilor Oscar a surprins întreg publicul. Platforma de streaming video, Netflix  a avut 36 de nominalizări pentru 17 dintre filme produse, iar până la finalul serii a reușit să obțină șapte trofee. 

Filmele de pe Netflix care au câștigat premii Oscar 2021

În opt ani de zile, Netflix a cunoscut o ascensiune impresionantă. Începând cu anul 2013, atunci când platforma de streaming video a obținut prima nominalizare la premiile Oscar pentru filmul documentar „The Square”, și până în momentul de față, platforma a câştigat 8 premii. 

Mai mult de atât, odată cu încheierea premiilor Oscar 2021, Netflix a auns la 15 premii Oscar. Dacă vă întrebați care sunt categoriile la care platforma de streaming a reușit să obțină Oscarul, ei bine, acestea sunt următoarele: 

Cea mai bună costumaţie: „Ma Rainey’s Black Bottom”, urmată de cel mai bun documentar: „My Octopus Teacher”, dar și cel mai bun machiaj: „Ma Rainey’s Black Bottom”.

Categoriile le care Netflix a ieșit învingător 

La acestea se mai adaugă Best production design: „Mank”, cea mai bună animaţie scurtă: „If Anything Happens I Love You”, Best cinematography: „Mank”, dar și cel mai bun machiaj: „Ma Rainey’s Black Bottom”.

Deși publicul s-ar fi așteptat ca Netflix să obțină și premiul pentru cel mai bun actor, premiul a mers la Anthony Hopkins pentru rolul jucat în „The Father”.

De asemenea, la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, Frances McDormand a obținut premiul cel mare pentru rolul jucat în filmul „Nomadland”. Dacă Netflix a reușit să obțină șapte trofee într-o singură seară, Disney pe de altă parte a plecat cu doar cinci premii acasă.