Folosesc mai multe persoane același cont Netflix? De când vrea compania să blocheze această opțiune

12 mart. 2021
Folosesc mai multe persoane același cont Netflix? De când vrea compania să blocheze această opțiune

Netflix numără în prezent peste 200 de milioane de abonați la nivelul întregii lumi, iar în anul 2020 a obținut un profit cu 48% mai mare față de anul precedent. Pandemia i-a adus practic cifre record, iar planul de ascensiune al companiei continuă. În acest context, pentru a-și stabiliza încasările pe termen luni, Netflix ia în calcul o decizie deloc populară.

Reprezentanții gigantului american testează deja restricționarea conturilor partajate între mai multe persoane, anunță BBC. Momentan totul se reduce la nivel de test și nu a fost luată o decizie finală cu privire la această acțiune.

Un mesaj al Netflix i-a iritat pe abonați

În momentul de față, Netflix permite crearea a maximum patru profiluri diferite pe același cont, în funcție de ce abonament plătește fiecare. Problema este că de pe aceste patru profiluri se poate conecta oricine are parola, de oriunde, chiar dacă nu simularn.

În ultimele zile, un mesaj al Netflix a iritat mulți abonați: „Dacă nu locuiești cu proprietarul acestui cont, trebuie să ai propriul cont pentru a mai putea viziona”, se spunea în notificare.

Pentru că s-au creat valuri de nemulțumire, un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru BBC că „testul este făcut cu scopul de a ne asigura că oamenii care folosesc acele conturi sunt autorizați să facă asta”.

Când va introduce Netflix restricționarea contului

Testul mai presupune și o verificare suplimentară prin intermediul unui cod trimis pe telefon sau prin email, dar o decizie finală legată de restricționarea conturilor nu a fost luată încă. Netflix insistă că scopul principal al companiei este stoparea utilizării nepermise a conturilor.

În anul 2016, cofondatorul Reed Hastings declara că „partajarea parolei între mai multe persoane e ceva cu care trebuie să ne obișnuim, pentru că sunt parole legitime, folosite de partenerul de viață, de copii, așa că nu e o linie clară, și ne merge bine așa cum e”.

Probabil Netflix nu va lua o decizie în acest sens prea curând. Posibil ca scopul acestui test să fie de fapt identificarea numărului real al celor care folosesc platforma la nivel global.