Florin Călinescu distruge PRO TV! A spus public de ce și-a dat demisia. Cu ce televiziune ar urma să semneze

20 iul. 2021
Florin Călinescu distruge PRO TV! A spus public de ce și-a dat demisia. Cu ce televiziune ar urma să semneze
Florin Călinescu

Florin Călinescu este foarte supărat pe managementul actual al PRO TV. Acesta a ales să-și anunțe demisia pe facebook, după ce nu a fost de acord cu modul în care s-au desfășurat negocierile pentru emisiunea de maximă audiență, Românii au talent.

Actorul nu a dorit inițial să spună concret motivele pentru care a ales să plece, dar a promis că va reveni cu detalii. Și a făcut-o la Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu, cel care a și creat PRO TV în România. Postul de televiziun a aparținut mult timp unui grup american, iar acum este deținută de familia lui Petr Kellner, miliardarul ceh decedat într-un accident de elicopter.

Florin Călinescu vine cu noi acuzații la adresa PRO TV

Florin Călinescu spune că nu a mai rămas nimic din PRO TV-ul de altă dată și că totul funcționează din inerție. Oamenii iubesc acest brand și acesta este motivul audiențelor record, acuză renumitul actor.

“Nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani. Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație, în primul rând adresată poporului nostru, generațiilor tinere care azi sunt mature.

Noi aveam tot timpul grijă să preluăm generațiile în fiecare an. Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul PRO nu mai există!

Nu am obosit de atâta PRO TV pentru că atunci când mă duc la muncă eu nu mă uit la siglă. Este curios pentru mine pentru că pot să-mi închipui doar eu. Era un lucru făcut de la început pentru un telespectator pe care nu îl cunoșteam, dar îl știam și asta a făcut să țină ani de zile.

Acum este vorba doar despre puterea unui brand de telecomandă care merge dintr-o inerție. De altfel, fisurile au început să apară pe ici pe colo”, a declarat Florin Călinescu la Aleph News.

Cu ce televiziune ar putea semna Florin Călinescu

Actorul ar vrea să reînvie emisiunea care l-a consacrat, Chestiunea Zilei cu Florin Călinescu și nu exclude revenirea în televiziune. Surse VoxBiz.ro au declarat că acesta este deschis ofertelor și că printre opțiuni s-ar număra Antena 1, Prima Tv și chiar Aleph News, unde ar urma să lucreze din nou cu Adrian Sârbu.

Trebuie menționat și faptul că momentan televiziunea nou creată funcționează pe pierdere și că sunt destul de mulți oameni care au ales să plece din cauza volumului mare de muncă și a presiunii.

“Chiar de două ori am plecat de la PRO TV. Dacă am plecat atunci când era bunul meu prieten Adrian Sârbu, vă dați seama că acum nu mai există niciun considerent de natura celor de atunci: prietenie de o viață, muncă făcută împreună. Tot ce am făcut atunci și acum am făcut-o pentru public.

Chiar și mie mi se pare că atunci politica era într-o perioadă romantică, azi ar trebui tratată cu prioritate într-un talk show politic de satiră și mă bate gândul să fac acest lucru. Dacă mai fac această meserie, ar trebui să mă întorc la ceea ce m-a consacrat cu adevărat, satira politică”, a conchis Florin Călinescu.

După aceste declarații, este greu de crezut că actorul va mai reveni la PRO TV în perioada următoare. Probabil Românii au talent va trebui să-și găsească un nou jurat. Anul trecut, Mihai Petre a fost înlocuit cu Alexandra Dinu, tot în urmă unor negocieri eșuate, care ar avut la bază remunerația celebrului dansator, care voia mai mulți bani.