Cine sunt părinții celebrei Anya Taylor-Joy? Povestea frumoasei din The Queen’s Gambit care a câștigat la Globurile de Aur 2021

02 mart. 2021
Cine sunt părinții celebrei Anya Taylor-Joy? Povestea frumoasei din The Queen's Gambit care a câștigat la Globurile de Aur 2021
Anya Taylor-Joy în The Queen's Gambit

Anya Taylor-Joy este fără doar și poate vedeta momentului. Aceasta a jucat rolul principal în miniseria The Queen’s Gambit, difuzată și produsă de Netflix. De altfel, pelicula a fost desemnată și drept marea câștigătoare la Globurile de Aur 2021, iar actrița și-a trecut în palmares primul premiu major din carieră.

Anya Taylor-Joy are 24 de ani și a câștigat distincția de  „cea mai bună actriță într-o miniserie sau film de televiziune” la Globurile de Aur 2021, devenind astfel una dintre cele mai populare vedete în prezent. Ea a debutat în anul 2015, într-o altă miniserie, Atlantis, urmând apoi și alte roluri importante pentru tânăra actriță.

Cine sunt părinții Anyei Taylor-Joy, Beth din The Queen’s Gambit

Însă cel primit in The Queen’s Gambit, tradus Gambitul Reginei, este de departe cel mai important. Pelicula este bazată pe romanul lui Walter Davis, din anul 1983 și adaptat de Scott Frank și Alan Scott pentru Netflix. Producția a devenit imediat un adevărat fenomen, la scurt timp de la lansare, pe 23 octombrie 2020.

Anya Taylor-Joy a purtat o ținută Dior la Globurile de Aur 2021

The Queen’s Gambit a fost cea mai urmărită miniserie din istoria Netflix, iar cartea a intrat pe lista The New York Times bestseller la 37 de ani de când a fost publicată.

Anya Taylor-Joy face parte dintr-o familie numeroasă cu șase copii și este cea mai mică. Mama ei, Jennifer Marina Joy este de profesie psiholog și a crescut în Zambia. Tatăl său, Dennis Allan Taylor este argentinian, dar cu origini scoțiene. Acesta a fost un bancher de nivel internațional, dar și-a abandonat cariera pentru a participa la curse de bărci cu motor. Apoi a devenit director al unei companii private de închiriere avioane. Părinții Anyei sunt amândoi conservatori.

Cum a ajuns Anya Taylor-Joy actriță

Deși s-a născut în SUA, actrița a locuit la Buenos Aires mult timp în perioada coplilăriei și vorbea mai mult limba spaniolă. La 6 ani, familia s-a mutat la Londra, iar Anya a refuzat timp de doi ani să vorbească limba engleză pentru că voia înapoi în Argentina. Iar la 14 ani a decis că vrea să renunțe la școală și să devină actriță. Atunci s-a mutat la New York pentru a-și urma visul devenit realitate acum.

La 16 ani devenea model internațional, iar la 18 primea primul rol important într-o miniserie. Anya Taylor-Joy are și triplă cetățenie, americană, britanică și argentiniană.