Fructul care te slăbește! Se folosește în toate dietele și are beneficii uimitoare pentru organismul tău

de: Ana Toma
25 iul. 2020
Fructul care te slăbește! Se folosește în toate dietele și are beneficii uimitoare pentru organismul tău

Dietele de slăbit pot fi uneori destul de neplăcute, mai ales atunci când trebuie să ne abținem de la micile plăceri culinare. Dacă ești un iubitor al bananelor, trebuie să știi că acest fruct te poate ajuta enorm în lupta împotriva kilogramelor în plus. 

Deși au conținut mare de zahăr și carbohidrați, bananele te pot ajuta în dieta ta fără să-ți saboteze programul de slăbire.

”Bananele sunt o sursa nutritionala care ofera o paleta de beneficii pentru sanatate. O banana de marime mare asigura in jur de 10% din necesarul zilnic de potasiu”, susține Tamsin Jordan, o nutriționisă americană.

În ceea ce privește aportul caloric, o banană mică are în jur de 112 calorii, potrivit Departamentului Agriculturii din Statele Unite, citat de Women’s Health. De asemenea, conținutul nutrițional este de 0,85 de grame de proteine, 26,4 grame de carbohidrați, două grame de fibre si 0,3 grame de grasimi.

În cazul în care nu știai banana este bogată în vitamine și minerale precum potasiu, vitamina C, fosfor și acid folic.

Beneficiile neștiute ale bananelor

Această mare cantitate de potasiu pe care o deține, ne poate ajuta în echilibrul pentru un corp sănătos.

”Acest mineral esential lucreaza in tandem cu sodiul pentru a controla echilibrul de fluide din corp”, explica Jordan, menționând faptul că un aport mai mare de potasiu poate reduce nivelul tensiunii sanguine.

Vitamina C vine și ea cu beneficiile ei uimitoare pentru organism.

”Pe langa faptul ca intareste imunitatea, vitamina C neutralizeaza radicalii liberi, reducand leziunile celulare si impiedicand, implicit, procesul de imbatranire”, mai susține nutriționista.

Tags: