Fructul minune pentru organism. Specialiștii l-au descoperit de curând. Îți poate regla tensiunea arterială

de: Ana Toma
21 ian. 2021
Fructul minune pentru organism. Specialiștii l-au descoperit de curând. Îți poate regla tensiunea arterială
Photo by Mahdiar Mahmoodi on Unsplash

Fructele sunt foarte bine cunoscute pentru beneficiile pe care le oferă asupra organismului, însă nu toate fructele sunt indicate persoanelor care suferă de anumite afecțiuni. 

Specialiștii au făcut o ultimă descoperire legată de un fruct foarte cunoscut în România. Acesta poare regla tensiunea arterială și de asemenea are o serie de beneficii majore pentru organismul tău.

Astfel, dacă te numeri printre persoanele care are probleme cu tensiunea arterială, trebuie neapărat să adaugi acest fruct în dieta ta. Mare atenție însă, dacă ai deja un tratament prescris de medic, nu trebuie să oprești medicamentația, ci pur și simplu să adaugi fructul în meniul tău zilnic.

Coacăzele, fructul minune pentru tensiune

De-a lungul timpului, au fost făcute mai multe studii care au dovedit că fructele precum bananele, căpșunele, portocalele, afinele, avocado, caisele, dar și prunele uscate pot scădea nivelul tensiunii arteriale.

Acum însă savanții de la Florida State University au constat că există încă un fruct care are rezultate uimitoare asupra controlului tensiunii arteriale. Este vorba despre coacăze.

Conform studiilor făcute de cercetători, femeile care au mâncat coacăze timp de două luni au avut rezultate foarte bune. Cu alte cuvinte, participantele la studiu au reușit să înregistreze un nivel mai scăzut al tensiunii arteriale, dar și niveluri mai ridicate în ceea ce priveşte o substanţă care relaxează vasele de sânge.

”Aceste fructe pot îmbunătăţi starea de sănătate a vaselor sangvine, reducând astfel în mod natural valorile tensiunii arteriale”, a transmis Sarah Johnson, cercetătoare în domeniul nutriţiei, conform CSID.ro.

Ce spun specialiștii 

Un lucru important de știut este faptul că deși s-a descoperit efectul benefic al coacăzelor asupra tensiunii arteriale, nu întotdeauna acestea au același efect la toate persoanele. Totul diferă în funcție de organsimul individului, dar și de restul problemelor de sănătate pe care le are.

De asemenea, în cazul în care există persoane care iau medicamente pentru tensiunea arterială, potrivit cercetătorilor, ele nu trebuie să renunțe în niciun caz la medicamentație, ci doar să adauge fructul în rutina lor zilnică.

Sarah Johnson, cercetătoare în domeniul nutriţiei nu este singura care a prezentat beneficiile coacăzelor. Un alt articol publicat de Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics a scos la lumină impactul consumului regulat de coacăze asupra tensiunii arteriale.

”Scăderea tensiunii în cazul grupului care a consumat coacăze este semnificativă atunci când este comparată cu efectele medicamentelor pentru hipertensiune şi ale altor intervenţii medicale, dar depinde şi de fiecare individ în parte”, a explicat dr. Johnson, care a întreprins studiul pe un grup de 48 de femei.