Google oferă burse în România. Câte locuri sunt disponibile și ce cursuri oferă gigantul internetului

de:
25 mart. 2021
Google oferă burse în România. Câte locuri sunt disponibile și ce cursuri oferă gigantul internetului
Google

Perosanele care își doresc o carieră în domeniul IT, sau care pur și simplu își doresc să își completeze cunoștințele pe care el au, vor primi un ajutor din partea Google. Gigantul a anunțat că oferă burse de studiu în domeniul IT.

Cu alte cuvinte, compania americană a anunțat într-un comunicat de presă că va oferi 1.255 de burse pentru obținerea de certificate în domeniul IT, în cadrul a două proiecte iar oricine le poate accesa.

Cât timp durează cursurile

Dacă vă întrebați cum funcționează acest program și cum este implicat Google, ei bine, conform sursei citate, bursele sunt acordate cu sprijinul organizațiilor partenere și vor fi utilizate pentru urmarea de cursuri specializate pe platforma Coursera, iar Google va fi cel care va acoperi costurile

Spre deosebire de alte cursuri, cele finanțate de Google pot fi finalizate chiar și mai devreme de șase luni, iar cei care au de gând să le facă nu vor avea nevoie de o experiență în acest domeniu.

Mare atenție însă, aceste crusuri sunt recunoscute de experți din industrie, dar și de angajatori, așa că pot fi considerate un mare plus pentru cei care vor să își găsească un job în domeniul IT.

Care sunt cursurile

Unul dintre proiecte este realizat de Fundația EOS (Educating for an Open Society Romania) cu sprijinul INCO și poartă numele de Digital Women. În cadrul acestuia vor fi acordate burse către 755 de femei care vor să-și construiască o carieră în tehnologie.

Trebuie să mai știți faptul că acest tip de proiect se adresează femeilor care se află în prezent în șomaj sau celor care ocupă locuri de muncă periclitate.

Cel de-al doilea program este derulat de Fundația Leaders, organizație parteneră Grow with Google,care va distribui în România 500 de burse finanțate de Google.

Ce cursuri oferă? Ei bine, este vorba despre patru programe: IT Support, Data Analytics, Project Management, UX Design, iar spre deosebire de proiectul anterior, acesta se adresează atât tinerilor profesioniști cât și studenților.

De ce a ales Google aceste cursuri

Studiul realizat de Google și McKinsey nu este unul ales la întâmplare. Conform rezultatelor, mai bine de 90 de milioane de persoane vor avea nevoie în viitor de dezvoltarea unor noi competențe, iar programul Google are menirea de a sprijini acest proces, oferind pregătirea necesară în domeniile IT.

”Proiectele pe care le dezvoltăm în România alături de partenerii noștri sunt un sprijin pentru cei afectați de schimbările economice profunde prin care trecem, un mod prin care să dobândească competențele necesare pentru job-urile viitorului. Acestea sunt parte din programul Grow with Google, prin care sprijinim oamenii să-și dezvolte competențele digitale.

Grow with Google a fost lansat în România în urmă cu 5 ani, iar până în prezent am pregătit peste 250.000 de persoane”, a declarat Dan Oros, Head of Marketing Google Romania.