Greșelile imense pe care le fac femeiele în rutina de îngrijire a pielii. Așa apar ridurile și acneea. Dermatologii avertizează

11 nov. 2020
Greșelile imense pe care le fac femeiele în rutina de îngrijire a pielii. Așa apar ridurile și acneea. Dermatologii avertizează

Femeile s-au obișnuit să acorde mult timp pentru îngrijirea pielii atunci când sunt la baie. Este foarte bine că îngrijirea tenului a devenit o rutină, dar cu toate acestea dermatologii bat un semn de alarmă. Sunt câteva greșeli pe care fiecare femeie le face în rutina de îngrijire a tenului. Iar aceste gafe pot să ne coste efecte dramatice.

Primul exemplu de o greșeală pe care fiecare doamnă o face, este că folosește multe creme, seruri și geluri în același timp. Cu toate că în multe reclame vedem cum o vedetă folosește un set de creme pe față și are un ten extraordinară. Nu trebuie să credem acest lucru, pentru că dermatologii avertizează că cantitatea de produse aplicate pe față nu garantează un efect deosebit.

Este recomandat ca să folosiți maxim două produse în același timp pentru a îngriji pielea voastră. Sunt și cazuri în care se folosesc și mai multe, dar vorbim de situații când medicul a prescris aceste tratamente și se aplică pentru o perioadă stabilită de el. Nicidecum nu trebuie să exagerăm cu toate cremele și serurile pe care le vedem în publicitate.

De asemenea, dermatologii mărturisesc că problemele cu acneea apar chiar de la cremele hidratante pe care le folosim în rutina noastră. Mai mult, persoanele care au o pielea grasă și știu că au probleme cu acneea, trebuie să pășească peste acest pas. Peste 95% dintre femei folosesc diferite creme hidratante înainte de culcare și mai apoi vin la dermatologi cu probleme legate de ten și acnee vulgară.

Greșeala făcută de 98% dintre femei

O altă gafă făcută de 98% dintre femei, aproape în fiacre zi, este că se opresc doar la față, iar gâtul și decolteul rămân neîngrijite. Aceste zone au nevoie de o mare atenție și nu trebuie evitate, întrucât peste o perioadă vei descoperi o piele lăsată, mai multe riduri sau chiar pete pigmentate. Toate aceste lucruri le confirmă dermatologul Melanie Grant.

„Trebuie să aplici orice creme și seruri inclusiv pe gât și decolteu. Nu abandona aceste zone pentru că au o piele mult mai subțire decât restul corpului și vei avea rapid probleme cu semnele de îmbătrânire evidențiate prin riduri, piele lăsată sau pete pigmentare.”