Remediul pentru riduri! Este excelent și pentru persoanele care au acnee. Cum îl folosești corect

de: Ana Toma
06 sept. 2020
Remediul pentru riduri! Este excelent și pentru persoanele care au acnee. Cum îl folosești corect

Fie că este vorba despre riduri, acnee sau alte probleme ale tenului, acest remediu, leac minune nu trebuie să lipsească din trusa ta de cosmetice. Are nenumărate beneficii pentru pielea ta, iar cei mai mulți medici îl recomandă în tratamentele dermatologice.

Uleiul de tamanu este un ingredient hidratant, entioxidant și antiinflamator. De asemenea, el stimulează producția de colagen, adică te scapă de riduri, stimulează vindecarea și are proprietăți antibacteriene, în special împotriva bacteriilor care duc la apariția acneei.

În cazul în care nu știai, acest ulei este leacul minune pentru persoanele care au pielea uscată, celor care se confruntă cu cicatrice provocate de acnee sau celor care vor un ulei cu efect antiîmbătrânire.

Deși cunoaștem foarte bine faptul că toate uleiurile naturale au un efect hidratant asupra pielii noastre, în cazul uleiului de tamanu lucrurile stau diferit. Pe lângă hidratare, uleiul are proprietăți antibacteriene și este extrem de benefic în vindecarea pielii.

El are puterea de a combate două tipuri de bacterii care duc la apariția acneei – p. acnes și p.granulosum, iar câteva studii au demonstrat acest efect.

De asemenea, potrivit specialiștilor, uleiul stimulează producția de colagen și accelerează vindecarea pielii.

„Studiile au arătat că uleiul de tamanu stimulează vindecarea rănilor și accelerează regenerarea. Contribuie la regenerarea celulară și producția de colagen glicosaminoglicani (GAG)”, spune un medic dermatolog.

Cum îl folosești

Atunci când te-ai hotărât să achiziționezi ulei de tamanu, acordă o atenței sporită colorii și consistenței asle.

În forma pură, acest ulei are o consistență densă, o nuanță de verde închis și un miros specific de nuci. De asemenea, dacă alegi să cumperi produse care conțin acest ulei, îl vei regăsi sub denumirea științifică – Calophyllum inophyllum.

Uleiul de tamanu se folosește odată sau de două ori pe zi, aplicat pe tenul proaspăt curățat.