Incredibil! Au crescut pensiile pentru acești români! Deja sumele erau enorme

pensie

Rămâne în continuare o enigmă dacă Guvernul Orban va mări pensiile cu 40%, așa cum au promis cei de la PSD. Fiind an electoral, liberalii ar pierdut mult ca imaginea dacă ar renunța la această măsură, dar pe de altă parte bugetul de stat este foarte șubred, mai ales acum, în contextul pandemiei.

Deși toți politicienii s-au bătut cu pumnul în piept că vor aduce la echilibru pensiile românilor, realitatea din teren arată că tot cei cu bani mulți s-au trezit, peste noapte mai bogați.

Pensii de peste 5000 de lei

O analiză a Economica.net arată că în martie 2020 aproape 2 milioane de români aveau cel mult 1.000 de lei pensie. Datele sunt extrase de la Casa Națională de Pensii. În urmă cu un an, aproape 2,43 de milioane de români din sistemul public de pensii au avut pensie mai mică sau egală cu 1.000 de lei.

Revoltător este că numărul pensionarilor cu pensii mai mari de 5.000 de lei brut lunar s-a dublat comparativ cu anul trecut, rezultă dintr-o statistică realizată de Economica.net. Concret, în martie 2020 aproape 26.000 de oameni din sistemul public de pensii gestionat de CNPP au avut pensie de peste 5.000 de lei brut lunar, faţă de aproape 9.000 de oameni – în martie 2019, reiese din calculele făcute de Economica.net, pe baza datelor CNPP.

Revista Presei